Web Analytics

Mihai Georgescu: „Am informaţia că OMV ar fi cerut sistarea privatizării Oltchim”

de | 28.06.2018 11:25 | Economie

12 georgescu 1250Soarta platformei petrochimice Arpechim din Pitești pare din ce în ce mai incertă, în condițiile în care Rafinăria este închisă de ani buni de către OMV, iar Petrochimia care acum aparține Oltchim Rm. Vâlcea nu a suscitat niciun interes investitorilor care s-au implicat în prima etapă de privatizare a combinatului vâlcean.

Mihai Georgescu, fost director general al Arpechim Pitești și unul dintre puținii argeșeni cu influență care se mai luptă pentru salvarea acestui colos industrial, ne-a declarat în acest context următoarele: „Nu știu mai nimic despre ce se va întâmpla la Petrochimie, dar am informația certă și dintr-o sursă foarte sigură și credibilă că OMV ar fi cerut sistarea privatizării Oltchim și chiar ar fi obținut aceasta până undeva prin septembrie. Nu înțeleg ce treabă are și de ce se bagă OMV în această privatizare, dat fiind că Oltchim, cu tot cu Petrochimia noastră, e a statului, nu am nicio informație despre baza acestei solicitări a lor, doar știu sigur că au făcut acest demers. De ce au făcut-o și ce anume li s-a răspuns legat de asta nu cunosc încă”.
Reamintim că, în data de 4 iunie, administratorul judiciar al combinatului din Râmnicu Vâlcea, firma Rominsolv, a anunţat că scoate la licitaţie trei pachete de active, Uzina Petrochimică PVC II din Râmnicu Vâlcea, Uzina Petrochimică din Bradu-Piteşti şi Uzina Anhidridă Ftalică din Râmnicu Vâlcea. În februarie, Adunarea creditorilor combinatului a aprobat oferta şi contractul de vânzare de active privind Divizia Materiale de Construcţii Ramplast către Dynamic Selling Group SRL, preţul tranzacţiei fiind echivalentul în lei a 2,6 milioane euro, la care se adaugă TVA. Anterior, Chimcomplex Borzești, controlată de afaceristul Ștefan Vuza, a preluat alte active ale Oltchim.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii