Web Analytics
scris luni, 08.08.2022

Mihai Coteț, președinte PNL Pitești: „ZERO lei pentru facturi cu 50% mai mici”

Comunicat de presă:

Mihai Coteț, președinte PNL Pitești: „ZERO lei pentru facturi cu 50% mai mici”

Într-un oraș care a reușit performanța să reabiliteze cu bani de la bugetul local doar două blocuri, fondurile alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) ar trebui să reprezinte o prioritate de grad zero. Peste 1.300 de blocuri de locuințe vor fi incluse în program, fără ca proprietarii să contribuie cu bani din buzunar. Cu alte cuvinte, eficiența administrațiilor locale se va traduce prin numărul de clădiri pentru care va reuși să obțină finanțarea.

Acest program de finanțare presupune ZERO lei cofinanțare din partea cetățenilor sau a asociațiilor de proprietari, spre deosebire de celelalte proiecte de reabilitare sau consolidare a blocurilor în care cofinanțarea din partea proprietarilor varia între 20-40%.

Citește și: O nouă echipă de conducere la PNL Pitești. Mihai Coteț, președinte

Consilierii liberali au făcut recent un apel către asociațiile de proprietari pentru a aplica în număr cât mai mare pentru accesarea acestor fonduri prin intermediul solicitantului, adică al Primăriei Pitești. De asemenea, au adresat municipalității rugămintea de a ușura munca președinților de asociații pentru realizarea documentațiilor, prin postarea pe site a documentelor care trebuie completate.

Informațiile pot fi găsite, începând de astăzi, la adresa:
https://www.primariapitesti.ro/informare-privind-renovarea-energetica-a-cladirilor-rezidentiale-multifamiliale-blocuri-de-locuinte-prin-accesarea-fondurilor-europene-aferente-pnrr-articol615?fbclid=IwAR20HyEgB4kq1p9CQsT4yG6t1UN5lewgyP2lRqENtYAMRTtBelC5BSd20xE

,,Mă bucur că municipalitatea a fost receptivă la socilitarea mea și că a postat pe site-ul Primăriei Pitești o secțiune de unde Asociațiile de Proprietari pot să-și descarce formularele de care au nevoie pentru întocmirea documentației. Sper ca informațiile să ajungă la un număr cât mai mare de cetățeni pentru că eu nu cred în scuza că piteștenii sunt reticenți. Totul depinde de modul în care administrația locală înțelege să-și informeze constant cetățenii și îi asistă pe tot parcursul procesului. În cazul de față nici nu este greu să fii convingător: vorbim de reabilitări care vor aduce facturi cu 50% mai mici. Să obții cu ZERO lei facturi cu 50% mai mici, în contextul în care traiul de zi cu zi este din ce în ce mai greu de susținut, cine nu și-ar dori așa ceva?!” s-a întrebat, retoric, consilierul local Mihai Coteț, prședintele PNL Pitești.

Citește și: Alina Gorghiu, la pas prin Curtea de Argeş: „Cu piaţa de dimineaţă, cu politica după!”

Doar 17 blocuri din Pitești au fost trimise către evaluare, în primul val al finanțărilor prin PNRR, prin comparație cu vecinii de la Craiova care au depus pentru evaluare 50 de blocuri.

Al doilea val de finanțare a fost deschis pe 1 august. Asociațiile de proprietari trebuie să depună cât mai repede, la Primăria Pitești, documentația necesară, pentru că sistemul funcționează pe principiul ,,primul sosit, primul servit”, iar Primăria Pitești trebuie să trimită spre evaluare a doua tranșă, până cel târziu 31 octombrie.

,,Cu siguranță vor fi avantajate administrațiile locale care au strâns din timp de la asociațiile de proprietari documentația necesară, dar sunt convins că, printr-un efort comun al administrației și al cetățenilor, vom reuși să transmitem pentru evaluare mai multe imobile. Fondurile prin PNRR reprezintă o șansă imensă de dezvoltare și modernizare pentru multe comunități, de aceea ar trebui să nu irosim nicio axă de finanțare. Sunt multe oportunități pentru care Piteștiul ar trebui să lupte, de aceea mi-aș dori să-l văd angrenat în cât mai multe curse pentru accesarea de fonduri nerambursabile.” a mai declarat Mihai Coteț, președintele PNL Pitești.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *