Web Analytics
scris miercuri, 08.11.2023

Mihaela, scriitoarea de la morgă, a fost îngropată creștinește, astăzi, de ziua ei. Toate cele trebuincioase au fost asigurate de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Nu știu câtă lume a înduioșat soarta Mihaelei Sandu, scriitoarea din Pitești care a decedat în urmă cu aproximativ o lună, la doar 48 de ani, dar care, la sfârșit, nu a avut pe cineva alături, care să se ocupe de cele creștinești. A rămas, mai mult decât se cădea, într- un frigider, la morgă!

Mihaela, scriitoarea de la morgă, a fost îngropată creștinește, astăzi, de ziua ei.  Toate cele trebuincioase au fost asigurate de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Norocul ei, și, da, un noroc este și acesta, că unul dintre, poate, puținii oameni întâlniți în viață, a fost avocatul-scriitor Florentin Sorescu. Care o cunoștea grație pasiunii comune pentru scris. Un om care nu întoarce capul atunci când întâlnește suferința umană și nu se lasă până când nu face ceea ce îi stă în puteri să ajute.

Citește și O scriitoare din Piteşti, de două săptămâni la morgă

Și, da, mai sunt oameni buni pe lume și unii sunt oameni ai Bisericii cu har și cu dorința de a face bine…

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prin bunăvoința Înaltpreasfințitului Calinic, un alt om căruia nu îi sunt indiferenți semenii și problemele lor, s-a oferit să-i asigure un loc de înhumare la Schitul din Trivale, pe Aleea Scriitorilor, și nu doar asta.

Iar miercuri, 8 noiembrie, chiar de ziua Sfintilor Arhangheli Mihail și Gavriil, de ziua ei, adică, Mihaela „de la Morgă „, a avut parte de o înmormântare creștinească, nu doar cu un loc de veci pe Aleea Scriitorilor, acolo unde se cădea unui suflet care doar cu literele s-a înțeles, dar și primind toate cele trebuincioase la funeralii și cu ultimul parastas cuvenit.


„Preoții, patru la număr printre care și părintele Andrei Diaconescu, consilierul Înaltpreasfințitului Calinic, un om cu suflet de aur, s-au întrecut pe sine.


Oameni au fost exact cât trebuie pentru a însoți pe cineva pe ultimul drum. Prieteni, vecini și rude. Ba, lucru impresionant, și două frumos-creștine care o cunoșteau mai puțin, dar au venit din teama să nu părăsească singură această lume.


Pe scurt, totul la superlativ. Într-atât încât n-am putut să nu mă gândesc că cel mai frumos cadou pe care i l-a făcut Mihaelei viața de ziua ei, cea a Arhanghelilor Mihail și Gavril, a fost un mormânt. Pe care ca un ultim omagiu i l-a umplut cu frunze uscate o pală de vânt”, a fost descrierea avocatului Florin Sorescu a înhumării de astăzi a unui trup chinuit care a ținut captiv un suflet aparte și neînțeles…Acesta a avut un cuvânt impresionant la căpătâiul Mihaelei, povestind cum a visat-o în timp ce îi cerea ajutorul să scape din închisoare ( închisoarea din camera frigorifică) și cum, a doua zi a primit un telefon de la Arhiepiscopie, un telefon salvator.

Ce se mai poate spune în plus? …Doamne, odihnește-o pe Mihaela!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *