Web Analytics
scris miercuri, 09.11.2022

„Metronom”, film premiat la Cannes, se vede la Cinematograful „București”

Metronom „e mult mai mult decât o versiune românească la Romeo şi Julieta”, scria prestigioasa publicaţie Variety. Sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 18.00, filmul românesc va fi proiectat în premieră la Cinematograful de artă „București”. Pe 4 noiembrie a fost lansat în cinematografele românești și, în mai a.c.., a fost distins cu premiul pentru cea mai bună regie la Festivalul de Film de la Cannes. Detalii, AICI.

„Metronom”, film premiat la Cannes, se vede la Cinematograful „București”

Regizorul Alexandru Belc a proiectat acțiunea în România anilor ’70. În timp ce Țiriac și Năstase joacă Finala Cupei Davis împotriva Americii în 1972, doi liceeni (interpretați de doi talentați studenți la actorie, Mara Bugarin și Șerban Lazarovici) se iubesc și scriu scrisori la emisunea METRONOM de la Europa Liberă. Prezentatorul acestei celebre emisiuni era jurnalistul piteștean Cornel Chiriac, care a fost ucis în 1975, în Germania, la doar 33 de ani. Piteșteanul era promoterul muzicii jazz și rock, iar în cinstea lui s-au creat ulterior fan-cluburi.

Citește și Piteşteanul Cornel Chiriac a inspirat filmul „Metronom”

Prețul unui bilet la Metronom este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 13 noiembrie 2022, de la ora 18.00, la Cinematograful de artă „București” va fi reproiectat filmul românesc horror „Capra cu trei iezi”, care o are ca personaj principal pe Maia Morgenstern.

Regia îi aparține lui Victor Canache, iar în film mai joacă Marius Bodochi, Silviu Corbu, Razvan Ilina și Antonio Gavrilă. În total, doar cinci personaje.

Iată firul poveștii: în România rurală a secolului al XIX-lea, izolată de lume, o văduvă și mamă a trei copii (actrița Maia Morgenstern) este nevoită să țină piept unui vechi prieten de familie care, văzându-i fără apărare, își dă-n vileag adevărata natură sadică (actorul Marius Bodochi).

Filmul este bazat pe una din cele mai cunoscute povești româneşti („Capra cu trei iezi”, de Ion Creangă), dar dezvăluie adevărata natură a faimoasei poveşti pentru copii, dincolo de personificări și cântece vesele, adaptată într-o versiune horror.

Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *