Web Analytics

Cannes 2022. Filmul românesc “Metronom”, a câștigat premiul pentru regie la categoria “Un Certain Regard”

de | 28.05.2022 08:38 | Actualitate, Cultură

Acțiunea filmului are loc în 1972 și spune povestea a doi liceeni îndrăgostiți, care decid să trimită o scrisoare la postul de radio “Europa Liberă”.

Lungmetrajul regizorului românesc este o producție a Strada Film Internațional (România), Midralgar și Chainsaw Europe. Filmul îi are în distribuție pe actorii Mara Bugarin, Șerban Lazarovici, Mara Vicol, Vlad Ivanov, Mihai Călin și Andreea Bibiri. Imaginea a fost realizată de Tudor Vladimir Panduru.

Citește și Protecția consumatorilor: intră în vigoare norme mai stricte, adaptate erei digitale

În cadrul celei de a 75-a ediții a Festivalului de la Cannes, producția franceză “Les Pires”, de Lise Akoka și Romane Gueret, a câștigat premiul pentru cel mai bun film din categoria “Un Certain Regard”. Premiul juriului a fost câștigat de filmul pakistanez “Joyland”, în regia lui Saim Sadiq.

Premiul pentru cea mai bună interpretare a fost acordat actriței Vicky Krieps (“Corsage”) și actorului Adam Bessa (“Harka”), iar premiul pentru cel mai bun scenariu a fost câștigat de lungmetrajul “Mediterranean Fever”, al regizoarei Maha Haj. Premiul “Coup de cour” a ajuns la “Rodeo”, de Lola Quivoron. 

Premiile pentru cea de-a 75-a ediţie a Festivalului de la Cannes urmează să fie anunţate sâmbătă seară.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *