Web Analytics
scris joi, 26.05.2022

Piteşteanul Cornel Chiriac a inspirat filmul „Metronom”

Pe 24 mai 2022, filmul de lung metraj „Metronom” a avut premiera mondială la Cannes, în cadrul selecției „Un Certain Regard”. Premiera națională va fi la TIFF, Cluj-Napoca, în cadrul Zilelor Filmului Românesc.

Piteşteanul Cornel Chiriac a inspirat filmul „Metronom”

Filmul e o dramă

Despre ce este vorba în film? În timp ce Țiriac și Năstase joacă Finala Cupei „Davis” împotriva Americii în 1972, doi liceeni (interpretați de doi talentați studenți la actorie, Mara Bugarin și Șerban Lazarovici) se iubesc și scriu scrisori la emisunea METRONOM a piteșteanului Cornel Chiriac de la Radio „Europa Liberă”. Când el primește aprobarea să plece definitiv din țară, împreună cu familia, ei știu că trebuie să se despartă, dar nu se așteptau ca ultimele zile împreună să devină hotărâtoare pentru întreaga lor viață. Filmul este o dramă, așadar.

Citește și Profesorul Petre Popa a scos a doua ediţie din volumul „China. Sensuri istorice”

Inițial era un film documentar, dar a ieșit unul artistic

METRONOM e primul film autohton plin de muzică bună, cea promovată de Cornel Chiriac, necesară nu doar ca detaliu de atmosferă. Regizorul filmului, Alexandru Belc, dorea inițial, cum stabilise cu Liviu Tofan, să realizeze un film documentar despre Cornel Chiriac, dar s-a răzgândit, punând la cale un film artistic, pe care a brodat o interesantă poveste de dragoste (a scris scenariul împreună cu Patrick Templin).

Citește și De la „Metronom”, la turnătorii lui Cornel Chiriac


Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

antisemitismul

Antisemitismul a explodat

MAKE English Version • (Episodul 1) Evreii din Europa se simt mai duşmăniţi de la momentul atacului Hamas din 7 octombrie 2023 asupra Israelului, o...

Din ediția tipărită