Web Analytics

METEO: Temperaturile, în ușoară scădere. Cum va fi vremea în majoritatea regiunilor

de | 3.05.2021 10:03 | Actualitate

Temperaturile scad ușor astăzi, dar vremea rămâne caldă pentru această perioadă. În zilele următoare, vremea va deveni răcoroasă în vestul, centrul și nordul țării, iar în restul teritoriului, deși valorile termice vor marca o scădere față de ziua precedentă, va fi în continuare caldă pentru această dată.

La noapte, în ţară, cerul va fi temporar noros, dar numai pe arii restrânse vor mai fi averse slabe, posibil însoțite și de descărcări electrice, îndeosebi în estul și centrul țării și în zonele de munte. Vântul va avea intensificări în zona înaltă de munte, iar la începutul nopții, pe alocuri și în restul teritoriului, dar mai ales în est și sud. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 6 grade şi 17 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

În țară

Vremea va deveni răcoroasă în vestul, centrul și nordul țării, iar în restul teritoriului, deși valorile termice vor marca o scădere față de ziua precedentă, va fi în continuare caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în nord, centru, est și sud-est, precum și la munte, unde pe arii restrânse vor fi averse, în general slabe cantitativ.

În estul Munteniei și în Dobrogea, pe alocuri, vor fi posibile descărcări electrice. În nordul Carpaţilor Orientali, trecător, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în zona montană înaltă, dar local şi temporar și în centru și sud. Temperaturile maxime se vor încadra între 13…14 grade în nord-vest și 25…26 de grade în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 0 și 10 grade.

Vremea în București

Vremea va fi predominant frumoasă și se va menţine caldă pentru această dată, deși valorile termice vor marca o scădere față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificări trecătoare pe parcursul zilei, apoi va deveni în general slab. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 7…9 grade.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole