Web Analytics

Megaproiectul cu Parcul Kretzulescu, suspendat încă un an

de | 2.10.2020 10:29 | Politica si Administratie

Pitești, Curtea de Argeș, Topoloveni sunt orașe din județul nostru care atrag continuu fonduri europene pentru dezvoltare, opoziția fiind făcută de Câmpulung, care în ultimii ani a cerut bani de afară doar pentru proiecte cu rezultate evidențiate în mare măsură doar pe hârtie. Dar municipiul muscelean a avut o lucrare mare cu finanțare europeană care nu s-a încheiat fizic, rămășițele ajungând să fie disputate și în instanță.

Câmpulungul a restituit deja către UE peste 8 milioane lei în contul proiectului nefinalizat, dar plătit către firma ”Grup Corint” din Alba Iulua

Anul 2015 trebuia să fie cel al inaugurării proiectului pentru „Dezvoltarea infrastructurii turistice a Municipiului Câmpulung prin reabilitarea zonei istorice şi de agrement Complex Parc Kretzulescu”, un proiect european de peste șase milioane de euro. Doar că lipsa de seriozitate a executantului – Grup Corint Alba Iulia – și modul ineficient de abordare a situației de către administrația locală au făcut ca acel an să fie cel în care totul a înghețat la doar un sfert din totalul așteptat. Fiind vorba de un proiect cu finanţare europeană nefinalizat, Ministerul Dezvoltării Europene a cerut Câmpulungului să restituie banii primiţi, astfel că, în 2016, municipalitatea musceleană a trebuit să scoată din buget peste 8 milioane de lei ca să plătească ceea ce se plătise deja către executant. Pe de altă parte, Câmpulungul a dat constructorul în judecată, având pretenții la plata daunelor evaluate la aproape șaizeci de milioane de lei. Doar că litigiul a fost suspendat la început de 2017, în iunie 2020 fiind reconfirmată această soluție de așteptare.
De la apariția dezastrului și până în prezent au existat intenții sau măcar declarații privitoare la căile de finalizare a proiectului. Atât! Doar intervenții ulterioare superficiale și amenajarea a două locuri de joacă și a unui izvor cu ajutorul Holcim au fost consecințele promisiunilor de încheiere a lucrărilor. Bineînțeles că în anul electoral 2020 iar a revenit pe tapet ideea închiderii proiectului cu bani de la bugetul local, însă căderea frunzelor în toamnă va devoala iar ruinele Băilor Kretzulescu.
Cătălin Ioan Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii