Web Analytics
scris miercuri, 27.07.2022

Meditațiile vor fi monitorizate, conform noii legi a Educației. Intră la ”etică profesională”

Una dintre structurile propuse prin noua lege a Educației, aflată în dezbatere publică, va fi Autoritatea Națională de Inspecție Școlară și Asigurarea Calității, care va prelua portofoliul de inspecție și, printre altele, îi va… cerne pe ”oamenii care se pricep la toate și, de fapt, la nimic” – după cum a declarat ieri Alina Manea, vicepreședinte PNL Argeș pentru politici în educație, fost inspector general școlar în Argeș.

Meditațiile vor fi monitorizate, conform noii legi a Educației. Intră la ”etică profesională”

Citește și: Fără exmatriculări, fără fondul clasei şi cu părinţi – „şefi” în CA-ul şcolii


De asemenea, Autoritatea se va ocupa de verificarea eticii profesionale – monitorizarea și controlul problemelor din învățământ, inclusiv a celor legate de meditații, un subiect foarte sensibil la nivelul Școlii. Alina Manea este împotriva ”practicilor” unor profesori, care le impun elevilor de la clasă să facă cu ei meditații în privat, dar nu are nimic cu meditațiile în sine, surse de venituri suplimentare pentru cadrele didactice, cu condiția ca acestea să se desfășoare într-un cadru legal, să fie supuse fiscalizării.
Ce se va întâmpla, însă, în cazul în care unii profesori nu se vor conforma cerințelor noii legi în această privință? – a fost întrebată, ieri, Alina Manea, la conferința de presă a liberalilor. Printre altele, împotriva celor în cauză vor fi luate și măsuri disciplinare la nivelul Școlii, ei nemaiputând face parte din comisiile de examinare, de evaluare etc.
Gabriel LIXANDRU

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită