Web Analytics
scris miercuri, 12.06.2024

Alegeri nebune şi trei concluzii din zone fierbinţi

S-au terminat și alegerile astea! Primele două dintr-o serie de patru, fiindcă urmează prezidențialele și apoi parlamentarele. Bine că s-au dus, fiindcă la multă sminteală și dileală am asistat! Oameni pe care îi consideram normali sau într-o limită rezonabilă de decență s-au schimonosit în moduri pe care nu le credeam posibile.

Alegeri nebune şi trei concluzii din zone fierbinţi

Foamea de putere sau pierderea acesteia naște monștri, asta e clar! Fac presă de 34 de ani, am început imediat după revoluție, dar mai multă manipulare, dezbrăcare de caracter și fake-news-uri ca în această campanie electorală eu nu am întâlnit. Violență verbală, violență vizuală, atacuri grosolane în stradă sau pe tik-tok, nu s-a ținut cont de nicio regulă a bunului simț elementar. Niciodată n-a arătat Argeșul astfel în vreo campanie electorală, și le-am prins pe toate din 1990 încoace. În fine, poate e prea la cald să spun mai multe. Însă câteva concluzii din punctele fierbinți ale județului putem trage.

La Mioveni a câștigat echipa, în ciuda derapajelor omului care a fost până mai anul trecut căpitan al acestei echipe. De unde se deduce că nu Ion Georgescu a inventat PSD la Mioveni, ci PSD-ul l-a inventat pe el. Așa cum i-a inventat și pe cei care acum i-au luat locul. Un lucru e clar! Când un lider politic sau un primar crede că poate lua un partid, un oraș sau o comună pe persoană fizică, va sfârși, mai devreme sau mai târziu, ca Ion Georgescu.
La Rociu, după zeci de ani în care a controlat electoral și autoritar comuna, deputatul Aurel Bălășoiu, vopsit liberal după ce a fost atâta amar de vreme pesedist și nu mai insistăm în urma cărui scandal a ajuns în situația asta, a pierdut majoritatea în Consiliul Local. A câștigat alegerile de primar, dar va trebui să accepte viceprimar din alt partid, fie de la AUR, fie de la PSD. Sau va trebui să-l cumpere.

În fine, al treilea exemplu pe care vreau să-l dau e al „dinastiei” Baciu de la Corbi. În 2020, tatăl a lăsat-o candidat pe fiică în locul său la primărie și aceasta a câștigat. În 2024, acesta s-a răzgândit și a mutat-o pe fiică, de la primărie pe lista CJ a PNL, ca să candideze el din nou la Corbi. Și a pierdut, fiindcă oamenii n-au mai fost de acord cu acest ping-pong al familiei Virgil Baciu pe voturile lor. Altfel spus, „mocanii” din Corbi și-au luat comuna înapoi.

Citește și Parlamentul European, viraj brusc spre dreapta după alegeri

Citește și Câți argeșeni l-au votat pe Ion Mînzînă la Consiliul Județean

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

17 ani fără Dobrin!

Fostul mare fotbalist Nicolae Dobrin s-a stins din viață în urmă cu 17 ani, pe 26 octombrie 2007,...

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

PSD cucerește cu greu Muscelul

Câmpulungul și multe dintre localitățile rurale din zona Muscel au făcut deseori tabără distinctă față de restul județului din punct de vedere al...