Web Analytics

Medicul loturilor naţionale de fotbal, Cornel Bârsan, internat cu COVID la Spitalul Mioveni

de | 11.11.2021 13:49 | Actualitate, Dezvăluiri

# „A fost nevoie de mască full-face, dar văd că dr. Bârsan s-a recuperat și este mai bine”, ne-a spus medicul Mircea Stoian, managerul Spitalului Mioveni

În urmă cu aproximativ o săptămână, la Spitalul Orășenesc Mioveni a fost internat dr. Cornel Bârsan, medic care activează la loturile naționale de juniori și e membru al Comisiei Anti-Doping a Federației Române de Fotbal. Dr. Bârsan a fost internat la ATI, dar managerul Mircea Stoian ne asigură că este mai bine și că va fi transferat la Secția Boli Infecțioase în zilele următoare. „Este în ATI. Este doar pe mască de oxigen și, zilele următoare, va fi dus pe Secția Boli Infecțioase. Nu mai e nevoie de ATI. Se va face rocada cu alt pacient din secție care are nevoie de ATI”, a spus dr. Mircea Stoian.
Întrebat despre starea inițială a pacientului, managerul a spus: „A fost nevoie de mască full-face (toată fața, n. r.), dar văd că acum s-a recuperat și este mai bine”.

Citește și Patru ani de la accidentul din Valea Urdii şi Parchetul Militar tace suspect / „E un interes acolo, nu ni se dă niciun răspuns! Bieţii copiii zac în pământ!”

Tânăr cu sindromul Down, salvat de Covid la Spitalul Mioveni

Săptămâna trecută a fost mediatizat un alt caz de la Spitalul Mioveni, cel al unui tânăr cu sindromul Down, diagnosticat cu Covid-19. Pacientul de 22 de ani a fost internat în Secția Covid a Spitalului Orășenesc Mioveni și, deşi iniţial prognosticul era bun, ulterior starea lui s-a deteriorat. Din fericire, echipa de medici de la Secţia COVID-19 a Spitalului Mioveni a reușit să îl salveze. „E o mare realizare a colegilor noștri de la ATI”, a spus despre acest caz managerul Mircea Stoian.

Echipa de la Terapie Intensivă, tratând copilul cu sindrom Down

Echipa de la Terapie Intensivă, tratând copilul cu sindrom Down

Tânărul vindecat a postat o fotografie cu un text de mulţumire şi un aranjament floral

Tânărul vindecat a postat o fotografie cu un text de mulţumire şi un aranjament floral

Citește și Lasconi face revoluţie urbanistică la Câmpulung! Începe să demoleze sute de garaje ilegale

Dr. Ciocănea, despre tânărul cu sindromul Down: „A necesitat intubaţie şi ventilaţie mecanică. A fost întors pe burtă, pentru ca oxigenarea să fie mai bună”

„Băiatul a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2 şi a venit la noi însoţit de mama sa. A fost internat la Secţia Boli Infecţioase. Însă evoluţia sa nu a fost cea la care ne aşteptam. După trei zile la Boli Infecţioase, a fost nevoie să îl mutăm la Terapie Intensivă. A fost ventilat non-invaziv timp de 12 ore, însă situaţia nu s-a îmbunătăţit. A necesitat intubaţie şi ventilaţie mecanică. A fost întors pe burtă, pentru ca oxigenarea să fie mai bună. După patru zile în care a fost intubat, am avut bucuria să vedem că evoluţia sa este una bună. După alte trei zile a fost mutat în Secţia Boli Infecţioase şi după aceea în spital, pentru recuperare. A fost un caz special şi pentru că a fost vorba de un băiat cu sindrom Down, cu o dezvoltare intelectuală deosebită, un băiat cu care ne-am înţeles minunat. A fost o bucurie specială pentru el, pentru mama lui şi pentru echipa noastră din ATI momentul în care a fost detubat”, a transmis doctorul Adrian Ciocănea (foto), şeful Secţiei ATI de la Spitalul Mioveni, care a făcut apel către populație să se vaccineze și să respecte măsurile de protecție.

Tânărul vindecat a ţinut să îşi arate recunoştinţa și a adus un aranjament de flori şi o fotografie cu un text de mulţumire. Acesta nu este singurul caz special de la Spitalul Mioveni. Dr. Mircea Stoian a spus că mai sunt și alte cazuri grave, cu patologii delicate, venite din tot județul. (Foto descriptiv)

Citește și Babi, un rom împuşcat în America, a fost jelit de rudele din Argeş

 

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii