Web Analytics
scris joi, 30.11.2023

Medicamentele de evitat când te urci la volan

O serie de medicamente pot afecta capacitatea de a conduce mașina, iar multe pot duce la un rezultat pozitiv la testul antidrog.

Medicamentele de evitat când te urci la volan

Citește și: Dosarul ursului din Argeş „salvat prin omorâre” a fost soluţionat cu „Autori Neidentificaţi”!


Doctorii de la Spitalul CFR Timișoara au realizat o lista cu medicamentele ce trebuie evitate atunci când ne urcăm la volan.”ATENȚIE: testul antidrog rapid din salivă NU este influențat, de exemplu, de consumul de: apă, cola, cafea, suc de portocale, ceai, tutun, pastă de dinți, apă de gură, guma de mestecat. Mai jos, vă enumerăm principalele clase de medicamente care vă pot influența negativ reflexele.Dacă vă aflați sub tratament cu astfel de medicamente: NU întrerupeți tratamentul decât la recomandarea medicului;Folosiți metode de deplasare alternative (familie, prieteni, taxi, transport în comun);Informați medicul dacă serviciul dumneavoastră presupune conducerea unui autovehicul sau operarea de utilaje grele”, explică Adela Filipescu, farmacist în cadrul Spitalului CFR Timișoara, potrivit opiniatimisoarei.

Citește și: S-a stins un cetățean de onoare al Câmpulungului


Dacă urmezi un tratament medicamentos de lungă durată, este foarte important să cunoști reacțiile adverse potențiale care pot apărea în urma administrării acestora, precum și în cel fel îți pot afecta activitățile de zi cu zi, inclusiv condusul. Printre medicamentele contraindicate atunci când te afli la volan se numără și: mdicamentele analgezice și calmante pe bază de opioide; medicamentele anxiolitice ce se eliberează cu rețetă medicală (de exemplu, medicamentele din clasa benzodiazepinelor); medicamentele anticonvulsive (de exemplu, cele care se prescriu persoanelor epileptice); medicamentele antipsihotice; anumite medicamente antidepresive; medicamentele și produsele ce conțin codeine; anumite medicamente și remedii pentru răceală și alergii, cum ar fi antihistaminicele (atât cele cu rețetă, cât și cele fără rețetă); medicamentele cu rol sedativ și/sau somnifer; medicamentele de tip relaxante musculare; medicamentele ce previn, tratează sau controlează simptomele diareei; medicamentele ce previn, tratează sau controlează simptomele răului de mașină; pastilele de slăbit, precum și alte medicamente ce conțin substanțe stimulente, precum cafeină, efedrină sau pseudoefedrină.
De asemenea, produsele ce conțin cannabidiol, administrate cu rol antiinflamator și cicatrizant, pot fi riscante atunci când te afli la volan, pentru că pot da senzație de somnolență și letargie.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...