Web Analytics
scris vineri, 09.02.2024

Medaliile Jocurilor Olimpice de la Paris, realizate cu bucăți din Turnul Eiffel

O bucată hexagonală, şlefuită, de fier, luată din Turnul Eiffel, este încorporată în fiecare medalie de aur, argint şi bronz care va fi oferită sportivilor la Jocurile Olimpice de la Paris din 26 iulie-11 august şi la Jocurile Paralimpice care vor urma. Organizatorii JO au dezvăluit joi designul revoluţionar.

Medaliile Jocurilor Olimpice de la Paris, realizate cu bucăți din Turnul Eiffel

Citește și: România va întâlni Kosovo, Cipru și Lituania sau Gibraltar în Liga Națiunilor


Piesele de fier încorporate în centrul medaliilor olimpice cântăresc fiecare 18 grame, relatează AP, citată de News.ro. Au fost tăiate din grinzi şi alte bucăţi care au fost schimbate din Turnul Eiffel în timpul renovărilor şi depozitate pentru a fi păstrate în siguranţă, potrivit lui Joachim Roncin, şeful departamentului de design al comitetului de organizare a Jocurilor de la Paris. Bucățile au fost curăţate de vopsea, lustruite şi lăcuite pentru a doua lor viaţă. Ele sunt ştampilate cu „Paris 2024” şi cu logo-ul Jocurilor – care arată ca o flacără sau ca faţa unei femei cu o tunsoare bob şic. Cele cinci inele olimpice sunt, de asemenea, ştampilate pe fierul medaliilor olimpice.

Citește și: Fostul șef Microsoft România, condamnat la 6 ani de închisoare pentru evaziune fiscală

Logo-ul paralimpic format din trei swooshes, cunoscut sub numele de Agitos, este ştampilat pe medaliile pentru Jocurile Paralimpice din 28 august-8 septembrie. Forma hexagonală a pieselor din fier reprezintă Franţa. Francezii se referă uneori la ţara lor ca fiind „L’Hexagone” – hexagonul – datorită formei sale.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *