Web Analytics
scris joi, 08.02.2024

Fostul șef Microsoft România, condamnat la 6 ani de închisoare pentru evaziune fiscală

Fostul director al Microsoft România Călin Tatomir a fost ridicat de poliţiştii din Bucureşti pentru a fi încarcerat. Acesta are de ispășit o pedeapsă de 6 ani, pentru evaziune fiscală.

Fostul șef Microsoft România, condamnat la 6 ani de închisoare pentru evaziune fiscală

Citește și: Un inspectorat de poliție a introdus testarea antidrog la intrarea în tură


Potrivit Poliţiei Capitalei, poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale au desfăşurat, joi, o acţiune pentru depistarea persoanelor care se sustrag urmăririi penale sau executării unei măsuri privative de libertate. ”În acest context, în urma activităţilor specifice efectuate, a fost pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de către Tribunalul Bucureşti, astăzi, 8 februarie 2024, pe numele unui bărbat condamnat la 6 ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală”, a arătat sursa citată. El urmează să fie încarcerat într-un penitenciar. Surse judiciare afirmă că este vorba despre Călin Tatomir, fost director al Microsoft România.
În acest dosar, care vizează evaziunea fiscală şi spălarea de bani, fostul director general al Microsoft România Călin Tatomir şi alte şase persoane au fost arestate preventiv în iunie 2016. Prejudiciul este de 12 milioane de lei. „În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2007 – 2014, în scopul reducerii artificiale a profitului impozabil şi a TVA-ului de plată pentru beneficiarii finali, liderul grupului infracţional organizat a creat şi utilizat un nucleu de firme pe care le-a profilat pe săvârşirea unor fapte susceptibile a întruni elementele constitutive ale infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, dintre acestea, în cadrul verificărilor, fiind identificate cinci (cinci) societăţi cu un comportament fiscal inadecvat”, arăta DIICOT.

Citește și: Dintr-o confuzie de nume, IPJ Argeş a scos la pensie un poliţist în vârstă de 30 de ani


Liderul grupului ar fi furnizat administratorilor unor societăţi comerciale facturi fiscale în care au fost înscrise în general servicii de IT (dar şi servicii de livrare materiale promoţionale, sau întocmire documentaţii în domeniul construcţiilor, comision şi intermediere) care nu au fost prestate în realitate şi care au fost înregistrate în contabilitatea acestor societăţi comerciale, generând majorarea artificială a TVA deductibilă şi diminuarea masei impozabile la calculul impozitului pe profit, susţineau procurorii.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *