Web Analytics
scris joi, 08.02.2024

România va întâlni Kosovo, Cipru și Lituania sau Gibraltar în Liga Națiunilor

Naţionala de fotbal a României va evolua în Grupa C2 din ediţia 2024/2025 a Liga Naţiunilor, alături de Kosovo, Cipru şi Lituania sau Gibraltar.

România va întâlni Kosovo, Cipru și Lituania sau Gibraltar în Liga Națiunilor

Citește și: Patrick Mouratoglou și-ar fi asumat vina pentru dopajul Simonei Halep


Naționala țării noastre se află în a treia divizie valorică, după ce a retrogradat la finalul ediției precedente. Barajul dintre Gibraltar și Lituania va avea loc în martie. Învinsa va juca în Liga D, iar învingătoarea ajunge în Grupa C2. România a fost principalul cap de serie în urnele Ligii C, celelalte trei fiind Suedia, Luvemburg și Armenia. Cele șase etape se vor juca la următoarele date: 5-7 septembrie, 8-10 septembrie, 10-12 octombrie, 13-15 octombrie, 14-16 noiembrie și 17-19 noiembrie, potrivit UEFA.

Citește și: Bugetul FC Argeș va fi aprobat vineri. Directorul clubului, luat la rost de primar


Dacă naționala României va termina grupa pe primul loc, revine, după un an, în Liga B. Clasarea pe locul 2 îi oferă șansa unui baraj, care se va juca în dublă manșă, cu o echipă clasată pe poziția a 3-a în grupele din Liga B. Locul 3 este sinonim rămânerii în Liga 3 pentru încă un sezon. Cele mai slabe două echipe de pe locul 4 retrogradează în Liga D, iar celelalte dispută baraj tur-retur pentru evitarea retrogradării, împotriva echipelor de pe locul 2 în cele două grupe din Liga D.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *