Web Analytics

Master Chef a dat un mare chef de Ziua Silvicultorului

de | 26.06.2013 20:06 | Actualitate

# Directorul Armand Chiriloiu, la prima realizare majoră în funcţie # Cabana Cumpăna a găzduit vinerea trecută  o paranghelie la care au participat, într-o frăție deplină, șefi ai silviculturii, parlamentari de Argeș și nași ai cherestelei din județ. Lume multă, lume bună, lume-lume, soro lume, vinerea trecută la Cabana Cumpăna, acolo unde pădurarii și vânătorii cu cele mai strălucitoare grade profesionale pe umeri, în moț cu șeful Direcției Silvice, Armand Chiriloiu, au sărbătorit Ziua Silvicultorului. A fost un eveniment de largă încărcătură silvico-cinegetică, cu plimbare feerică cu vaporașul, pe lacul Vidraru, până la locul faptei, cu un aranjament gastronomic de excepție, asezonat cu băuturi pe alese, cu lăutari de-ai locului, sprinteni în arcuș la început și cu inimă albastră la final, cu foc de tabără și grătare sfârâinde mai spre miezul nopții, iar pentru clienții mai pretențioși, chiar cazare la cabană și locuri special amenajate de dat la boboci, ferite de privirile invidioase ale urșilor. Începută vineri după prânz, paranghelia și-a dat obștescul sfârșit mult după miezul nopții, atunci când doar ochii luminoși ai cucuvelelor le-au îndrumat pașii participanților mai rezistenți, pe cărările abrupte către casă.

Comitetul de conducere al DS-Argeș a defrișat 15.000 lei pentru chef

Deși se conta pe o prezență mai numeroasă, vorbindu-se inițial de 200 de persoane, în final au făcut joncțiunea la Cumpăna doar vreo 100 de consumatori, marea majoritate fiind formată din lucrători silvici cu funcții la Direcție și ocoalele din teritoriu, plus contabilii însărcinați cu bunul mers financiar al operațiunii. Vulpile șirete bârfeau la o țigară că, puțin înainte de chef, comitetul de conducere al DS-Argeș a aprobat suma de 15.000 lei pentru amortizarea unei părți din cheltuielile petrecerii, la asta adăugându-se probabil și sponsorizările entuziaste de pe la ocoalele din județ și firmele colaboratoare și informatoare ale securității lucrărilor silvice, ca poliție forestieră. De altfel, se spune că obiectivul a fost înconjurat din timp de o bogată și performantă aparatură de înregistrare, care la un moment dat a fost la un pas să intre în microfonie cu boxele lăutarilor. Doi dihori prezenți la fața locului, ca să relateze în direct evenimentul, vorbeau că s-ar fi găsit niște microfoane chiar și în friptură, dar cum dihorii mint mult, totul ar putea fi doar o intoxicare pentru presă. Pe de altă parte însă, un grup de sticleți mascați șușotea că procurorii ar fi vrut totuși să contribuie și ei cu ceva în cinstea marelui haraiman silvic, prin câteva noi percheziții bine țintite în materie de exploatări forestiere. Dar totul a dat greș, pentru că magistrații și-au dat seama că n-ar fi găsit pe nimeni acasă să-i primească cu percheziția, întrucât cei mai mulți „nași” ai defrișărilor erau chiar la chef.

Don Felipe a fost marele absent al petrecerii

Marele absent al petrecerii a fost, fără îndoială, fostul deputat și șef al Romsilva, Filip Georgescu, Shogunul silviculturii și vânătorii din Argeș, a cărui lipsă a fost deplânsă, prin mugete jalnice și bătăi cu copita, de către toți cerbii din nordul județului, ba chiar și de caprele lor, care n-au mai avut apoi lapte trei zile, să dea la pui. Un mistreț a povestit îngrozit că Felipe suferise o indigestie politică exact cu o zi înainte, după ce pusese pariu că poate să înghită și el un porc întreg, la fel ca Băsescu după ce l-a numit pe Ponta premier. Și s-ar fi înecat după ce a încercat să destupe o sticlă de vin, cu coada porcului pe post de tirbușon. Alții spun că, dimpotrivă, Don Felipe n-a venit pentru că era plecat, nu cu sorcova, că mai e până la Crăciun, ci într-o localitate îndepărtată, numită Marcoava. Doi deputați și-un senator abia au reușit să-i suplinească absența, vorbind aici de senatorul Constantin Tămagă și deputații Radu Vasilică și Gheorghe Marin, toți de la PSD. USL-ul a fost însă reprezentat în totalitate, grație participării vicepreședintelui Consiliului Județean, Constantin Polexe, o multinațională liberală care a ținut ocupate locurile întregului partid. În ce privește mediul de afaceri, numele cele mai sonore anunțate prin corn au fost cele ale lui Gheorghe Badea de la Subansamble Auto, Liviu Pătrașcu de la Foresta Curtea de Argeș și Apă-Canal, Dan Lazăr de la Com Divers Auto Ro și George Caval de la BRD. Iar la finalul chefului, și apa, și iarba, și luna sclipeau ca un colț de mistreț… Fioros. M. BĂDESCU

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii