Web Analytics

„Martin Eden” și „În pronunțareʼ” – filmele acestui week-end la Cinematograful „București”

de | 5.11.2020 13:02 | Cultură, Actualitate

Sâmbătă, 7 noiembrie 2020, de la ora 18.00, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat filmul „Martin Eden”, cu Jessica Cressy, Vincenzo Nemolato, Denise Sardisco și Luca Marinelli în rolurile principale, în regia lui Pietro Marcello.

Când Martin Eden, un salahor cu origini modeste, o întâlnește pe Martin Eden se îndrăgosteşte de Ruth Morse, fiica unei familii înstărite de industriași, este dragoste la prima vedere. Sofisticată și bine educată, Ruth devine curând o obsesie pentru Martin, care speră că visul său de a deveni scriitor îl va ajuta să-și depășească condiția și să se căsătorească cu femeia pe care o iubește. Cu determinare și mari eforturi, Martin își propune să aibă parte de o educație pe care clasa socială din care face parte nu a avut-o. Găsind sprijin în persoana lui Russ Brissenden, un vechi prieten și intelectual de stânga, Martin ajunge curând în cercurile socialiste, conducându-și semenii către redeșteptare politică și anxietate distructivă, și creând un conflict cu lumea burgheză din care Ruth  face parte.

Martin Eden, o adaptare modernă a celebrului roman omonim al lui Jack London, a făcut parte din selecția Festivalului de Film de la Veneția 2019, unde Luca Marinelli a câștigat Cupa Volpi pentru Cel mai bun actor. Filmul este recent apărut în România, având premiera în data de 30.10.2020.

Prețul unui bilet la acest film este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 8 noiembrie 2020, de la ora 18.00, difuzăm la Cinematograful „București” filmul românesc „În pronunțare”. Regia îi aparține Mihaelei Popescu, în rolurile principale jucând Dorotheea Petre, Cuzin Toma și Olimpia Melinte. Filmul prezintă o dramă suprarealistă despre un judecător de 40 de ani cu un tată suferind, o căsnicie în suferință și cazuri insignifiante de rezolvat. O pledoarie pentru cine deține puterea – Andi, partea animalică,  sau K, partea rațională.

Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Pe durata filmelor, spectatorii vor purta obligatoriu mască de protecție.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii