Web Analytics
scris joi, 05.10.2023

„Mario Tudose şi Patrick Dulcea de la FC Argeş şi-au câştigat pe deplin locul la Under 19”

Adrian Dulcea, în calitate de selecţioner, ce ne puteți spune despre turneul de pregătire din Israel?

– A fost ultima acțiune înainte de turneul de calificare la Euro 2024, turneu care are loc în luna octombrie și am încercat să convocăm marea majoritate a jucătorilor pe care ne bazăm și la turneul de calificare pentru a pune la punct anumite aspecte tehnico-tactice, mai ales că jucam împotriva unei echipe foarte puternice, cea a Israelului, care în ultima perioadă are rezultate la nivel de juniori impresionante. Under 21 a jucat la Campionatul European cu rezultat foarte bun, iar Under 20 a obținut locul 3 la Mondial. Under 19 este o echipă cu reale calități și atunci era bine să ne facem o evaluare corectă asupra potențialului nostru și să pregătim jocurile de calificare din octombrie.

„Mario Tudose şi Patrick Dulcea de la FC Argeş şi-au câştigat pe deplin locul la Under 19”

Apropo despre ce urmează. Cum vedeți meciurile din calificări, cele cu Cehia, Finlanda și San Marino?

– Cu siguranță, nu ușoare pentru că nivelul fotbalului finlandez și ceh a crescut enorm în ultima perioadă. La echipa Finlandei pe care am urmărit-o până acum am văzut o formație foarte bine organizată și disciplinată, dispusă la efort în ciuda faptului că poate nu au individualități de top, dar este o echipă solidă. Echipa Cehiei face rezultate din ce în ce mai importante la nivelul acesta de vârstă și arată foarte bine. Pe lângă asta, este și echipa gazdă a acestui turneu și pleacă cu prima șansă.

Citește și Adrian Dulcea, selecţionerul României Under 18: „Avem selecţionaţi doi jucători din Argeş: Tudose de la Benfica Lisabona şi Patrick Dulcea de la Farul”

Ce ne puteți spune despre jucătorii de la FC Argeș convocați la această națională? Mă refer la Mario Tudose și Patrick Dulcea.

– Sunt doi băieți în care eu am foarte mare încredere, atât Mario Tudose, cât și Patrick. Eu consider că sunt doi băieți care și-au câștigat pe deplin locul în cadrul grupului nostru prin prestațiile solide pe care le-au avut și am încredere că vor arăta la fel de bine și în turneul de calificare. Sunt doi jucători cu profiluri diferite, unul fundaș central, iar celălalt mijlocaș ofensiv. Ambii au calitate, sunt foarte inteligenți în joc, în exprimare, în citirea momentelor din joc și consider personal că au potențial pentru a juca pe viitor și la echipele naționale mai mari.

„Sunt optimist că FC Argeș, ușor-ușor, se va regla din punct de vedere al rezultatelor”

Ca și fost jucător al lui FC Argeș, cum comentați începutul de campionat din liga secundă pentru alb-violeți?

– E clar că nu a fost un început așa cum probabil ne-am fi dorit cu toții, dar lucrurile pot fi recuperate. Eu sunt optimist că FC Argeș, ușor-ușor, se va regla din punct de vedere al rezultatelor și o eventuală calificare în play-off va face ca șansele de promovare să existe.

Citește și Mario Tudose și Patrick Dulcea, victorioși în cel de-al doilea amical cu Israel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *