Web Analytics
scris joi, 22.06.2023

Adrian Dulcea, selecţionerul României Under 18: „Avem selecţionaţi doi jucători din Argeş: Tudose de la Benfica Lisabona şi Patrick Dulcea de la Farul”

Ce înseamnă pentru tine numirea pe funcția de antrenor principal al naționalei Under 18?

– O onoare în primul rând, pentru că mi s-a oferit posibilitatea să antrenez împreună cu colaboratorii mei una dintre grupele de tineri jucători cu un real talent și cu reale perspective.

Adrian Dulcea, selecţionerul României Under 18: „Avem selecţionaţi doi jucători din Argeş: Tudose de la Benfica Lisabona şi Patrick Dulcea de la Farul”

Care este obiectivul stabilit de Federație pentru mandatul tău?

– În mod normal, calificarea la turneul final de anul viitor și anume Campionatul European din Irlanda, unde se vor califica doar opt echipe. Dar până acolo avem turneu de calificare în toamnă și, dacă ne calificăm mai departe, avem un tur de elită în primăvară. Eu, personal, sper să facem totul pas cu pas drumul acesta, adică să reușim să ne calificăm la turul de elită și apoi să reușim calificarea la Campionatul European.

Cine sunt colaboratorii, antrenorii secunzi?

– I-am avut pe Victor Roșca și pe Alex Ciobanu antrenori secunzi, Roșca fiind și selecționerul lotului Under 17, urmând ca pe viitor el să rămână doar la Under 17. Avem un staff destul de numeros, cu preparator fizic, cu video-analist, cu kinetoterapeut, cu doctor, oameni care sunt foarte importanți.

Pe ce perioadă ai contractul?

– Contractul este semnat pe o perioadă de doi ani.

La această selecționată a României avem jucători din Argeș?

– Avem doi jucători din Argeș. Este vorba despre Mario Tudose de la Benfica Lisabona și Patrick Dulcea de la Farul Constanța.

Citește și Prima acţiune pentru piteşteanul Adi Dulcea, noul selecţioner al naţionalei U18

„Cred că s-au făcut greșeli în strategie și așa s-a ajuns ca Argeșul să nu mai aibă nicio echipă în Liga I”

De la FC Argeș, de la CS Mioveni nu avem pe nimeni?

– Nu. Cel puțin pentru ultima acțiune era destul de dificil să selecționăm jucători de la aceste echipe, fiindcă am optat pentru jucători care au terminat sezonul cu câteva zile înainte de această acțiune tocmai pentru a avea ritm la antrenament. Jucătorii de la FC Argeș născuți în 2005 au terminat competiția de ceva vreme. Practic, erau în vacanță, dar îi avem în vedere. Dar, ca idee, ce este de reținut, vom pune accent pe cei care vor juca din acest sezon în competițiile de seniori, asta însemnând din punctul meu de vedere minim Liga a doua.

Sunt câteva nume de la cele două echipe argeșene?

– Sunt câteva nume, cunosc foarte bine junioriii născuți în 2005, dar nu vreau să nominalizez ca nu cumva să-l uit pe vreunul. Îi știu foarte bine și rămâne să-i urmărim pe viitor, pentru că sunt copii interesanți, dar e foarte important să aibă continuitate, să joace într-o competiție de seniori, o competiție solidă fiindcă, altfel, șansele să fie convocați la echipa națională pentru un turneu de calificare unde întâlnim echipe foarte solide sunt destul de scăzute.

Mai colaborezi cu Unirea Bascov?

– Am terminat contractul la finalul lunii mai cu Unirea Bascov și am semnat contractul cu Federația la 1 iunie.

Cum comentezi retrogradarea celor două echipe argeșene, FC Argeș și CS Mioveni, în Liga a doua?

– Cred că s-au făcut greșeli de strategie și asta a dus la rezultatul final care, cel puțin pentru mine, a fost destul de previzibil de foarte mult timp. Undeva prin luna noiembrie a anului trecut, deja ideile de la care porniseră cele două cluburi și obiectivele pe care și le propuseseră nu erau tangibile. Cred că s-au făcut greșeli în strategie și așa s-a ajuns ca Argeșul să nu mai aibă nicio echipă în Liga I.

Crezi că este posibil ca FC Argeș să revină cât mai repede în Liga I?

– Îmi doresc din tot sufletul, pentru că este o echipă la care țin foarte tare, dar trebuie un plan serios, cu oameni care să fie dispuși să-l pună în practică. Totul este legat de strategie, depinde cum vor fi făcuți acești pași.

Citește și Adi Dulcea de la Unirea Bascov, antrenor coordonator la Academia deschisă de clubul Eindhoven la Bucureşti

Citește și „Având 100 şi ceva de copii în spate, nu putem să dăm cu piciorul aşa uşor unui proiect sănătos”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *