Web Analytics

Marinică Fologea şi-a povestit experienţa din armată într-o carte

de | 19.01.2017 12:21 | Cultură

17 fologea

Fost lider al PRM Câmpulung, acum expert în cadrul ADR Sud Muntenia, Marinică Fologea (foto dreapta) este una dintre personalităţile Muscelului, având la activ şi câteva mandate de consilier municipal, dar şi o candidatură la Parlamentul European. Iar implicarea sa pe scena publică s-a realizat de curând şi prin publicarea unei cărţi, un volum de memorii despre viaţa de militar în termen.

„Mi-La şi Si-La (La Marina Călăreaţă)” reprezintă, după cum a remarcat şi preotul prof. dr. Daniel Oprescu, realizatorul prefeţei, o modalitate de deschidere a sufletului lui Fologea, un fel de mijloc de a destăinui cum a fost şi ce s-a întâmplat pe perioada satisfacerii stagiului militar de doi ani la Marină. Scrisă într-un stil provocator, o transcriere efectivă a modului alert şi amuzant în care Marinică Fologea povesteşte diverse întâmplări, cartea a constituit o atracţie pentru sute de câmpulungeni care au asistat la evenimentul publicistic, fiind întâmpinaţi cu o interpretare inedită a valsului „Barca pe valuri (Valurile Dunării)” al lui Iosif Ivanovici. Printre ei s-au aflat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Ion Mânzână, coleg de partid cu autorul, directorul executiv al ADI Servsal, Gabriel Moiceanu, senatorul Gheorghe Marin şi primarul şi viceprimarul Câmpulungului.
Lansarea cărţii i-a oferit lui Marinică Fologea prilejul să realizeze şi o colectă publică pentru susţinerea realizării unui centru social în cartierul în care locuieşte, iar cartea a fost oferită gratuit celor prezenţi. O carte despre nostalgie şi haz, despre devenirea ca bărbat a unui tânăr plecat de la Câmpulung la Constanţa pentru a face Armata.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole