Web Analytics

Maria Ciobanu şi Ionuţ Dolănescu au făcut spectacol la Ziua Comunei Bogaţi

de | 7.09.2017 11:33 | Politica si Administratie

14 bogati1Ca în fiecare an, pe 29 august, primarul Ion Gârleanu a organizat Ziua Comunei, moment care reprezintă un bun prilej de întâlnire pentru toţi locuitorii acestei localități. Adunaţi cu mic cu mare, localnicii s-au bucurat de prezența mai multor personalități județene și nu numai.

Au fost așadar alături de autoritățile locale senatorul Şerban Valeca, prefectul judeţului Emilian Dragnea, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, vicepreședintele CJ, Simona Brătulescu și numeroși primari din localitățile învecinate și nu numai. Demn de menționat că printre invitaţii de seamă menționați de senatorul Şerban Valeca au fost musafiri din Statele Unite, preşedintele director general al Agenţiei Internaţionale de Energie Atomică, secretarul de stat, preşedintele Agenţiei Nucleare şi conducerea Regiei Nucleare din Mioveni. Ca în fiecare an, primarul Ion Gârleanu a premiat cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă. După discursul oficialităţilor din judeţ şi premiile oferite de autoritățile locale, muzica şi jocul popular au pus stăpânire pe centrul comunei. Programul artistic a fost unul bogat şi a promovat talentele locale. Grupul Vocal al Şcolii Bogaţi a susţinut un spectacol de muzică populară, iar apoi au urcat pe scenă interpreţi ai ansamblului folcloric Doina Argeşului, dar şi artişti precum: Ilie Roşu, Sandra N., Andreea Goşoiu şi Sebi David. Punctul culminant al programului artistic a fost atins în momentul în care pe scenă a urcat Maria Ciobanu urmată de Ionuţ Dolănescu şi Doiniţa Dolănescu.

„Eu m-am născut cu această sărbătoare care se numea Târgul de 29 august”

14 01Ion Gârleanu, primarul comunei Bogați: „Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul este sărbătorită sub diferite forme. La noi, întotdeauna se sărbătoreşte această zi. În toţi anii de până acum, cetăţenii comunei, indiferent unde erau, veneau acasă, se întâlneau în centrul comunei, cu muzică, mâncau mici, beau bere şi povesteau ce au făcut timp de un an de zile, cât au fost plecaţi prin alte părţi. Nu știu cine a fost inițiatorul sărbătoriri zilei de 29 august la noi. Eu m-am născut cu această sărbătoare care se numea Târgul de 29 august, unde toți cetățenii se adunau aici, în centru. Din 2005 îmi aparține propunerea și Consiliul Local a aprobat ca ziua de 29 august să fie sărbătorită ca zi a localității noastre”.

„Să sperăm că la anul vom serba această zi în noul cămin cultural”

14 02În altă ordine de idei, trebuie menționat că primarul le-a promis locuitorilor comunei că va realiza investiţii importante în localitate. „Anul acesta şi anul viitor, comuna va fi un şantier. Se lucrează la canalizare. Am primit anul trecut 90 de miliarde, anul acesta încă 40 de miliarde pentru extindere, iar la sfârşitul anului viitor sper să se termine introducerea reţelei de canalizare în toată localitatea. O altă investiţie la care se lucrează este un pod peste râul Glâmboc, în valoare de 19 miliarde. De o lună de zile se lucrează şi sperăm că până la 30 noiembrie acest pod va fi gata. Reţeaua de iluminat public costă 5 miliarde şi îmi doresc foarte mult construcţia unui cămin cultural. În 1995 căminul cultural a ars. De un an de zile am tot bătut poteca către Guvern, către Ministerul Dezvoltării. Acum viceprim-ministrul a aprobat proiectul nostru în valoare de 60 de miliarde. Să sperăm că la anul vom serba această zi în acest nou cămin cultural“ a mai spus primarul Ion Gârleanu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii