Managerul Spitalului Câmpulung se ţine tare: nu vrea să revină în funcţie

de | 1.10.2015 18:19 | Actualitate

# Doctorul Gore Stănescu a rămas imun la rugămințile primarului interimar Țâroiu și la cele ale deputatului Gheorghe Marin

Demisia managerului Spitalului Municipal Câmpulung, Grigore Ion Stănescu, a început să provoace valuri la două săptămâni după depunere. Înaintată primarului interimar Liviu Ţâroiu, renunţarea la funcţie a fost ţinută la secret, în condiţiile în care Stănescu este unul dintre vicepreşedinţii PSD, iar partidul nu acceptă să piardă un post important. Nu este de aceeaşi părere cel în cauză, managerul demisionar, care invocă motive personale ale producerii gestului şi având, deocamdată, intoleranţă la cererile de revenire în funcţie.

Dr. Stănescu: „Nimeni și nimic nu m-a influențat”   

Actul demisiei a fost depus pe 14 septembrie, la Primărie, managerul general al Spitalului având contract încheiat cu Consiliul Local Câmpulung. De atunci şi până acum, liderii PSD Gheorghe Marin şi Liviu Ţâroiu au încercat să-l determine pe Grigore Stănescu să revină asupra deciziei, însă nu s-a ajuns la rezultatul dorit. Apreciat ca director, Stănescu s-a confruntat luni dimineaţă şi cu o întrunire a cadrelor medicale, acestea cerându-i, de asemenea, să nu renunţe la funcţie. La fel a procedat şi liderul de sindicat din Spital, Gabriel Eana.
Discuţiile pe marginea demisiei au avut loc în prezenţa primarului interimar Liviu Ţâroiu, cel care susţine că vor continua manevrele de întoarcere din drum a lui Grigore Stănescu. „S-a supărat, dar o să-l convingem să renunţe la demisie”, declara Ţâroiu în urmă cu câteva zile.
Dar de unde supărarea?! Grigore Stănescu e reţinut când vine vorba de comunicarea publică pe tema demisiei. În faţa medicilor şi a asistenţilor medicali a spus, totuşi, ceva: „Este decizia mea personală, nimeni şi nimic nu m-au influenţat”. Pe de altă parte, însă, maşinăria PSD lasă să se înţeleagă faptul că liberalii nu sunt străini de demisia lui Gore Stănescu. În spatele hotărârii de a renunţa la funcţie ar fi presiunile exercitate de consilierii locali PNL, care ar fi blocat anumite acţiuni ale managerului. „Nu avem nicio legătură cu demisia domnului director, nici măcar nu am luat la cunoştinţă în mod oficial de aceasta, am aflat din mass-media”, susţine Ionel State, consilier local şi copreşedinte al PNL Câmpulung.
Grigore Stănescu mai are doi ani de mandat ca manager. El a condus de mai multe ori Spitalul Municipal Câmpulung, în ultimii douăzeci de ani fiind singurul director acceptat fără probleme de către medici. Înainte, dar mai ales după trecerea Spitalului în administrarea autorităţilor locale, unitatea medicală a beneficiat de activităţi de reabilitare şi modernizare, iar acum se află, din nou, în plin proces de acreditare. Acesta este şi unul dintre motivele invocate de cadrele medicale în susţinerea menţinerii lui Stănescu în funcţie: demisia sa poate influenţa în mod negativ rezultatele de până acum şi demersurile efectuate în vederea acreditării.
Cătălin Ioan Butoiu

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii