Web Analytics

Managerul Poghirc şi-a mai făcut un duşman, pe fostul administrator al Teatrului Davila

de | 26.07.2018 14:10 | Actualitate

# Marin Slujitoru: ”Mi-am dat demisia din cauza limbajului de lemn al domnului Poghirc”

Noi detalii ies la iveală în acest adevărat război de gherilă dintre angajații Teatrului Al. Davila. În numărul precedent al Jurnalului de Argeș, Valentin Popa, maestru de sunet la Teatrul Al. Davila și angajat al instituției de 39 de ani, ne făcea mai multe dezvăluiri legate de atitudinea foarte autoritară a managerului Nicolae Poghirc (foto)  și ne dezvăluia că mai mulți angajați și-au dat demisia în ultimele luni din cauza neînțelegerilor avute cu managerul teatrului. Am reușit să luăm legătura cu Marin Slujitoru (48 de ani), fost administrator al teatrului și angajat al instituției timp de 20 de ani, care și-a dat demisia acum două luni după ce nu a mai suportat modul în care se purta cu el managerul Nicolae Poghirc. Reamintim că, la începutul lunii iulie, mai mulți angajați ai secției de Estradă a Teatrului Al. Davila, în frunte cu Andreea Dragnea, Mihai Dragnea și Dragoș Ionescu, l-au acuzat pe managerul Nicolae Poghirc de abuz de putere și nerespectarea drepturilor salariaților, cum ar fi neplata salariilor la timp (balerinul Dragoș Ionescu a făcut o sesizare la ITM Argeș în acest sens), încălcarea dreptului la securitate și sănătate în muncă și inegalitatea de tratament. În acest sens, Andreea Dragnea, campioană europeană la dans alături de soțul său Mihai, a făcut mai multe dezvăluiri punctuale și argumentate legate de neregulile de la Teatrul Al. Davila. Andreea Dragnea a dezvăluit, printre altele, că sala de balet de la teatru este plină de igrasie, că s-a încercat mușamalizarea accidentului de muncă balerinei Ramona Titov și că la teatru nu există o condică de prezență. Iar în loc să se ia măsuri, doi dintre cei care au sesizat neregulile – Andreea Dragnea și Dragoș Ionescu – au fost chemaţi în Comisia de disciplină de același Nicolae Poghirc.

# Știu că ați avut mai multe neînțelegeri cu managerul Nicolae Poghirc și că din această cauză ați plecat. Care au fost motivele demisiei dumneavoastră?
– Domnul Poghirc m-a deranjat prin felul în care vorbește, într-un mod mai coleric. Aceste conflicte verbale au început de când a fost numit manager al teatrului.
# Concret, ce v-a spus de v-a făcut să plecați după 20 de ani în slujba teatrului?
– Sunt multe de spus. Mi-a spus că nu sunt în stare să fac nimic în repetate rânduri. Iar eu sunt un tip mai temperamental și i-am spus în cele din urmă: ”Decât să te bat și să am probleme, mai bine plec”. Nicolae Poghirc m-a jignit de mai multe ori. Are un stil de moldovean din acesta… A venit să facă afaceri la Pitești. Vrea să facă un fel de afacere a lui din Teatrul Davila.
# Care a fost picătura care a umplut paharul în conflictul cu Nicolae Poghirc?
– Picătura care a umplut paharul a fost după ce am venit din concediul medical, pe care mi-l luasem absolut legal. Domnul Poghirc era nemulțumit că îmi luasem concediu medical. Și atunci l-am întrebat: „Stai un pic, dumneata ești și doctor?”. Era foarte supărat că îmi luasem concediu medical. Eu am fost internat, am avut mai multe probleme. Iar dânsul mi-a zis: ”Trebuia să fii la serviciu în perioada în care ai fost în concediu medical”. Și eu i-am răspuns: ”Văd că nu am cu cine discuta. Îmi dau demisia”. Și am plecat. Mi-am dat demisia în mai, acum două luni. M-am săturat și am plecat pur și simplu. Între timp, m-am angajat la o companie de transporturi, unde am liniște și unde pot lucra fără tensiune.
# A încercat să vă convingă să renunțați la demisie?
– Nu, nu a încercat sub nicio formă să facă asta.
# Au mai fost și alte motive pentru care v-ați dat demisia de la teatru?
– Au fost motivele pe care vi le-am relatat mai sus. Iar principalul motiv a fost limbajul de lemn al domnului Poghirc. E un tip foarte coleric. Au plecat mai mulți oameni din teatru în ultimele luni din cauza temperamentului domnului Poghirc. E păcat. În cei 20 de ani cât am lucrat la Teatrul Al. Davila nu am avut niciun conflict cu nimeni, puteți verifica asta. Am pus mult suflet la teatru, am fost și administrator, și șofer.
# Cum vedeți viitorul teatrului sub conducerea lui Nicolae Poghirc?
– Văd un viitor sumbru al teatrului din Pitești sub conducerea dânsului.
# Ar putea fi schimbat Nicolae Poghirc?
– Nu știu. Domnul Poghirc are spate politic. E greu de schimbat și această dificultate vine în primul rând de la Ministerul Culturii.
Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Poghirc are spate politic puternic. Si pe Manu daca isi pune mintea il da jos.