Web Analytics

Mamele vor putea avea acces gratuit la consiliere psihologică după naștere

de | 20.12.2022 14:06 | Actualitate, Home

Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege care prevede ca femeile care au născut recent să poată beneficia de consiliere psihologică, în maternitățile de stat. Inițiativa va merge la promulgare la președinte.

Citește și: Bărbat decedat într-o râpă din Berevoești

Mamele din România puteau primi până în prezent consiliere psihologică în unitatea medicală doar pe perioada spitalizării. Inițiatorii acestui proiect consideră că această perioadă este insuficientă, pentru că marile provocări emoționale, afective, psihologice, apar după nașterea bebelușului, în primele luni.

Citește și: Bolnave de cancer, au obținut în Justiție dreptul la tratament gratuit

„În lipsa unui program de susținere și consiliere a femeilor care nasc, foarte multe mame suferă, în tăcere, de depresie post-partum și nu își permit terapie. Sănătatea mentală maternă este la fel de importantă ca sănătatea fizică, iar suferința mamelor poate fi învinsă dacă nu mai ignorăm această situație. Nu putem uita de mamele care trec printr-o situație dificilă cu gândul că se descurcă ele cumva. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, 13% dintre femeile care nasc suferă de depresie post-partum. Și, important, vor putea beneficia de ajutor și miile de fetițe devenite mame cu mult prea devreme, uneori chiar și la 12 ani”, a declarat deputatul USR Filip Havârneanu, potrivit hotnews.ro.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *