Web Analytics

MAI: Poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, amenzi în valoare de peste 3 milioane lei

de | 26.03.2023 16:53 | Actualitate, Home

În ultimele 24 de ore, angajaţii MAI au intervenit la 4.226 de evenimente, 2.632 fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.594 circumscrise situaţiilor de urgenţă, arată Ministerul Afacerilor Interne. Astfel, poliţiştii şi jandarmii au constatat 8.839 abateri de natură contravenţională, pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3 milioane de lei.

Citește și: Proteste în Piața Victoriei pentru dreptul tinerilor din România de a avea acces la educație fără discriminare și fără cenzură

„La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 794 de posibile infracţiuni, aproape 19% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 42 de persoane. Poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 159 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 162 de fapte penale”, mai arată comunicatul de presă al MAI.

De asemenea, echipajele de poliţie au depistat 19 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

Ca urmare a încălcării legislaţiei rutiere, poliţiştii au reţinut 625 de permise de conducere (dintre care 61 pentru consum de alcool şi 7 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise) şi au retras 261 de certificate de înmatriculare.

Poliţiştii şi jandarmii au constatat 8.839 abateri de natură contravenţională, pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3 milioane de lei.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *