Web Analytics
scris luni, 14.03.2022

MAI: Polițiștii rutieri au reținut 814 permise de conducere și au retras 285 certificate de înmatriculare în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.202 de evenimente, dintre care 2.689 au fost circumscrise menținerii ordinii și liniștii publice, iar 1.513 au fost intervenții circumscrise situațiilor de urgență, majoritatea fiind misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

MAI: Polițiștii rutieri au reținut 814 permise de conducere și au retras 285 certificate de înmatriculare în ultimele 24 de ore

Citește și: Mesaj sfâşietor la înmormântarea pilotului din Lunca Corbului: „Te iubeşte mami, Bebică! M-ai lăsat distrusă. O epavă sunt…”

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 192 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 204 de fapte penale. Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 43 de persoane și au fost depistate 18 persoane urmărite național sau internațional.

În ultimele 24 de ore, la nivelul structurilor de poliție, au fost semnalate și înregistrate 813 posibile infracțiuni, 28% dintre acestea din oficiu.

În timpul acțiunilor desfășurate pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, polițiștii rutieri au reținut 814 de permise de conducere și au retras 285 de certificate de înmatriculare.

În cursul zilei de ieri, polițiștii și jandarmii au constatat aproximativ 11.000 de abateri de natură contravențională și au aplicat amenzi în valoare de peste 4,1 milioane de lei.

Duminică, reprezentanții IGSU au efectuat 326 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 9 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, au fost aplicate 871 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 760.000 de lei.

Citește și: Odiseea doamnei Cătălina Stătescu, fata deţinutului politic Nicolae Enescu: „Tata a intrat în casă timid, jerpelit, slab, era un schelet îmbrăcat. Nu avea nici 50 de kilograme…”

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea de primului ajutor medical pentru 1.084 de persoane.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 8 persoane. Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 17 misiuni aero-medicale, fiind salvate 12 persoane aflate în situații de urgență. Totodată, polițiștii au intervenit pentru salvarea a două persoane cu intenții suicidale.

De la începerea conflictului din Ucraina, 3.814 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România, dintre care 52 în ultimele 24 de ore. Acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 66.2%.

Citește și: Culmea! Proprietarul unui bloc de 5 etaje din Piteşti îi dă în judecată pe vecini

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, frontiera de stat a fost tranzitată pe sensul de intrare de 16.782 de mijloace de transport și de 71.262 de persoane, dintre care 14.475 de cetățeni ucraineni.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită