Web Analytics

Maestrul Dorel Vișan, spectacol și lansare de carte la Festivalul de Film de la Lerești

de | 9.08.2017 10:24 | Actualitate

Dorel Visan1Marți seara, în Sala de Consiliu a Primăriei Lerești a avut loc deschiderea oficială a Festivalului de Film ”CineSat”, eveniment desfășurat sub egida ”Respect pentru Valorile Naționale”, în perioada 8 și 13 august.

Festivalul de Film ”CineSat” reunește personalități ale cinematografiei și televiziunii românești, dintre care amintim pe Elisabeta Bostan, Dorel Vișan, Șerban Marinescu, Dan Pița, Nicolae Mărginenau, Maria Ploae, Lucia Hossu Longin, Bogdan Ficeac, Mircea Diaconu, Laurențiu Damian, Cătălin Mitulescu, Doru Nițescu, Ada Condeescu, Viorel Costea, Manuela Cernat, Victor Rebenciuc, Horațiu Mălăele, Gheorghe Visu, Titus Vîjeu, Cătălin Saizescu și alții. Timp de șase zile, la Ateneul ”Sarmiza Bilcescu Alimănișteanu” și la Pensiunea Amada din Lerești au loc proiecții de filme, în sală și în aer liber, de scurt și lung metraj, expoziții, lansări de carte, workshopuri și Q&A-uri, la care sunt invitați să participe toți pasionații de cinematografie românească, de toate vârstele.

După deschiderea oficială a Festivalului de Film, programul evenimentului a inclus expoziția de pictură ”Dincolo de umbre” a pr. Alexandru Pahonțu, vernisată de acad. Răzvan Theodorescu, apoi începând cu ora 19.00 – Memorialul Durerii/ ”Povești de iubire în infern” (Maria Plop și Toma Arnăuțoiu), invitatde realizatorul TV Lucia Hossu Longin și proiecția în aer liber a filmului ”Faleze de nisip”, invitați – regizorul Dan Pița și actorul Gheorghe Visu.
„Eu cred că am făcut foarte bine că suntem parteneri la a doua ediție a Festivalului CineSat. La prima ediție nu am participat ca parteneri. Participarea regizorilor și actorilor este mult mai numeroasă decât anul trecut, dar și a spectatorilor, deși cu o seară înainte a fost vijelia și furtuna aceea mare pe nordul județului, care a afectat evident și comuna Lerești. Am avut mari emoții, chiar întârzieri de program efectiv, nu numai cu primirea oficială care a avut loc la Primăria Lerești, pentru că nu era curent. Astea sunt lucruri neprevăzute, dar deși au fost aceste situații mai delicate ca și organizare, spectatorii au avut răbdarea să aștepte o jumătate de oră, 45 de minute până a revenit curentul electric. Deci este interes major. Când am plecat aseară de acolo, erau mașini destul de numeroase care veneau spre Lerești, semn că se dorește participarea. Doamna Elisabeta Bostan face și școala aceea de instruire a tineretului pe probleme de bune maniere și comportament. Am văzut foarte mulți tineri acolo, liceeni și elevi de clasa a șaptea, a opta. Surpriza cea mai mare a fost aceea că ieri după-amiază, la debutul acestui eveniment au participat actori și regizori din generații diferite, ceea ce nu-i puțin lucru, în opinia mea. Mai mult decât atât, și spectatorii făceau parte din generații diferite”, a povestit președintele CJ Argeș, Dan Manu.
Miercuri, 9 august a.c., în cadrul Festivalului de Film ”CineSat” de la Lerești au loc următoarele evenimente:
– Ora 12.00: Q&A cu regizorul Dan Pița (Pensiunea Amada).
– Ora 14.00: Q&A cu realizatorul Lucia Hossu Longin (Pensiunea Amada).
– Ora 16.00: Workshop cu actorul Dorel Vișan – „Omul și tainele lui” (Pensiunea Amada).
– Ora 18.00: Lansare de carte ”Cântec pentru glas și toacă”, autor Dorel Vișan, Editura ”Școala Ardeleană”. Invitați: Titus Vîjeu, Manuela Cernat (Sala Ateneu).
– Ora 19.00: – spectacol cu actorul Dorel Vișan (sala Ateneului)
– Ora 20.30 – ”Luchian”. Invitați: regizorul Nicolae Mărgineanu și actrița Maria Ploae (proiecție în aer liber).

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii