Web Analytics

MAE, anunț despre demersurile pentru aderarea României la Schengen

de | 29.09.2023 22:28 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Ministrul Afacerilor Externe – Luminița Odobescu a vorbit cu ambasadorii din UE despre demersurile ce trebuie făcute în continuare pentru aderarea României la Schengen, potrivit Realitatea. 

Citește și: 

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu a subliniat, vineri, „determinarea” României de a continua demersurile în vederea identificării unei soluţii în ceea ce priveşte dosarul aderării României la Spaţiul Schengen, evidenţiind, totodată, contribuţia ţării noastre la consolidarea securităţii Uniunii Europene şi la promovarea de mecanisme eficiente pentru gestionarea migraţiei ilegale.

Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a avut vineri, 29 septembrie 2023, o întrevedere cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditați la București. Evenimentul a fost organizat de Ambasada Spaniei în România, în contextul deținerii de către Spania a Președinției rotative a Consiliului UE.

În cadrul discuțiilor, ministrul afacerilor externe a informat cu privire la rezultatele Summitului Inițiativei celor Trei Mări și ale Forumului de Afaceri al Inițiativei care au avut loc recent la București. De asemenea, a prezentat acțiunile la nivel bilateral și multilateral desfășurate în marja participării României la sesiunea Adunării Generale a ONU.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *