Web Analytics

„Lunca Argeșului” a vibrat, aseară, la cele două evenimente pentru copii

de | 19.08.2022 11:50 | Actualitate, Cultură, Home

Parcul „Lunca Argeșului” a vibrat, aseară, la cele două evenimente dedicate copiilor: concertul educativ al Filarmonicii Pitești și spectacolul Centrului Cultural „Hello, Summer!”

Muzică, dans și, mai ales, sute de copii încântați, alături de familiile lor, au animat Parcul „Lunca Argeșului” în seara de 18 august, când au avut loc două spectacole deosebit de frumoase, pentru copii: „Hello, Summer!” și concertul educativ al Filarmonicii Pitești.

Citește și: Concert educativ al Filarmonicii Pitești în Lunca Argeșului

Ca parte a stagiunii estivale a acestui an, concertul Filarmonicii a fost un eveniment interactiv, pe tot parcursul acestuia copiii spectatori fiind implicați în a face asocieri și a recunoaște sunetele din natură pe care instrumentele muzicale reușeau să le redea cu acuratețe, dar și glasul animalelor, în melodiile create de instrumentiști. Alături de dirijorul Dalma Toadere, orchestra Filarmonicii Pitești a reușit să ofere nu doar un concert excepțional, ci și o lecție inedită de educație muzicală, pentru dezvoltarea auzului armonic și a gustului muzical, cei mici fiind atrași, astfel, spre înțelegerea muzicii simfonice și spre alegeri calitative în acest domeniu artistic.

Programul a inclus creații ale marilor compozitori, adecvate unui public format majoritar din copii: Mozart – Dans german „Kanarienvogel”, Rossini – uvertura la opera „Cerentola” și Uvertura la opera „Wilhelm Tell”, Verdi – „Trubadur”, Elgar – „Pomp and Circumstance nr. 1”, Berlioz – „Danse des Sylphes”, Mussorgski – „Limoges” („Tablouri dintr-o expoziție” în orchestrația Tushmalov), Massenet – Muzica de scenă din opera „Thaïs”, Rimski-Korsakov – „Zborul cărăbușului”, Respighi – „Gli uccelli”, Saint-Saëns – „Elefant, Măgari, Broaște țestoase”, Offenbach – „Cancan”.

Citește și: Recital de pian cu intrare gratuită la Filarmonica Pitești

Atmosfera a fost animată și de copiii și tinerii Centrului Cultural, în cadrul spectacolului de muzică și dans modern „Hello, Summer!”, coordonat de coregraful Alfred Schieb, alături de Lisa Schieb și copiii de la cursul de dans desfășurat la Așezământul Cultural Mărăcineni. Tineri și copii talentați și-au exprimat pasiunea pentru muzică și dans, iar energia lor a fost contagioasă, publicul bucurându-se alături de ei de o seară specială, într-unul din cele mai frumoase parcuri ale Piteștiului!

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *