Web Analytics

Recital de pian cu intrare gratuită la Filarmonica Pitești

de | 11.07.2022 16:04 | Actualitate, Cultură, Home

Stagiunea Estivală a Filarmonicii Pitești se deschide cu un recital de pian, vineri, 15 iulie, în Sala Simfonia, de la ora 19:00. Pe scenă se va afla pianistul Stefan Arnold, care a cântat și în săli importante din Germania, Austria, Argentina sau Japonia.

În programul din 15 iulie: C.Debussy / Din preludii, cartea 1: „Danseuses de Delphes”; „Le vent dans le plaine”; „Des pa sur la neige”; „Ce qu’a vu le vent d’ouest”; J.Brahms / Balada No.1, op. 10/1 în re minor; Balada No.2, op. 10/2 în re major; R.Schumann / Kreisleriana, op. 16.

Născut în 1963 la Würzburg, Germania, Stefan Arnold a început lecțiile de pian la vârsta de patru ani. A studiat la Musikhochschule (Universitatea de Muzică) din Würzburg, unde a câștigat Premiul I la concursul universitar. În 1983 a fost acceptat la Musikhochschule din Hanovra, unde a studiat cu celebrul pedagog de pian, Hans Leygraf. În 1985 a terminat cu „summa cum laude” și a primit o bursă de la Fundația Germană pentru Studii Populare.

Stefan Arnold a cântat în multe dintre cele mai importante săli de concerte ale lumii, cum ar fi Tonhalle din Zürich, Filarmonica din Berlin, Gasteig din München, Festspielhaus din Salzburg, Musikverein și Konzerthaus din Viena, Tivoli din Copenhaga, Palacio de las. Bellas Artes din Mexico-City, Teatro Opera din Buenos Aires, Suntory-Hall și Bunko Kaikan din Tokyo, respectiv Symphony-Hall din Osaka.

Acesta este primul eveniment din cadrul Stagiunii Estivale și are intrarea gratuită. Ulterior, mai urmează alte cinci concerte, cap de afiș fiind „Proconsul Simfonic” din data de 8 septembrie 2022.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii