Web Analytics

Concert educativ al Filarmonicii Pitești în Lunca Argeșului

de | 16.08.2022 10:13 | Actualitate, Cultură, Home

Filarmonica Pitești continuă seria concertelor stagiunii estivale din acest an. După festivalul de la Sibiu, un nou concert se va desfășura joi, 18 august, de la ora 19.00, în Lunca Argeșului. Alături de orchestra simfonică va urca pe scenă dirijoarea Dalma Toadere, care a mai fost la pupitrul dirijoral al orchestrei Filarmonicii Pitești în stagiunile trecute.

În program: Mozart – Dans german Kanarienvogel, Rossini – uvertura la opera Cerentola și Uveretura la opera Wilhelm Tell, Verdi – Trubadur, Elgar – Pomp and Circumstance nr. 1, Berlioz – Danse des Sylphes, Mussorgski – Limoges (Tablouri dintr-o expoziție în orchestrația Tushmalov), Massenet – Muzica de scenă din opera Thaïs, Rimski-Korsakov – Zborul cărăbușului, Respighi – Gli uccelli, Saint-Saëns – Elefant, Măgari, Broaște țestoase, Offenbach – Cancan.

Citește și SEMNIFICAȚIA ZILEI: 16 august, Ziua naţională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor

Dalma Toadere este absolventă a Liceului de Muzică „Sigismund Toduță” și a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, secția dirijat, ambele din Cluj-Napoca. A susținut concerte educative, de muzică contemporană, spectacole educative, dar și de operă.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *