Web Analytics

Lucrările pe Centura Slatina, parte a Drumului Expres Craiova-Pitești, vor fi gata luna aceasta

de | 6.07.2022 09:30 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Deși UMB oprește lucrul pe toate șantierele, tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova-Pitești face excepție. Potrivit Asociației Pro Infrastructură, pentru  DEx12 Centura Slatina, UMB au declarat că sunt foarte aproape de final și au confirmat că vor continua astfel încât să dea drumul la trafic în jurul datei de 28 iulie.

Contractul pentru cei 31,82 km a fost semnat cu UMB în 17.08.2021 pe suma de 617 milioane lei, prevăzând 12 luni de proiectare și 24 de execuție cu 10 ani garanție. Ordinul de începere a fost emis în 15.11.2021.

Citește și: Drum Expres Craiova-Pitești: Șantierul pe lotul 4 se deschide în această vară

„Antreprenorul începe să apese accelerația dar nu prea tare, în așteptarea deznodământului privind adoptarea unei formule de ajustare a prețului contractului care să acopere creșterile reale de costuri. În plus, avem multe blocaje birocratice de rezolvat. Romsilva a început să-și taie copacii, însă într-un ritm estival.

Constructorul se apropie cu lucrările de zona conexiunii DEx12 cu Autostrada A1, dar aici trebuie finalizate exproprierile suplimentare și includerea în contract a acestor modificări, plus numeroasele relocări de utilități necesare, toate generate de configurația nouă a nodului, mult mai sigură și mai confortabilă pentru șoferi decât cea desenată pe genunchi în urmă cu 14 ani.”, transmite Asociația Pro Infrastructură.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *