Web Analytics

Drum Expres Craiova-Pitești: Șantierul pe lotul 4 se deschide în această vară

de | 18.04.2022 16:55 | Actualitate, Politica si Administratie

Compania de Drumuri și Asocierea Egis-Search Corporation au semnat luni, contractul pentru supervizarea lucrărilor de proiectare și execuție la lotul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești. Constructorul UMB este așteptat să predea proiectul tehnic și să deschidă oficial șantierul în această vară, contractul pentru proiectarea și execuție lotului Colonești – Oarja (Pitești) fiind semnat în august 2021 cu termen 36 de luni, din care 12 proiectare și 24 execuție, potrivit economedia.ro.

Citește și:Drum Expres Craiova-Pitești. Jumătate din lotul 2 va fi pus în circulație până la Paște

„În data de 18 aprilie 2022, Egis, companie de consultanţă, inginerie şi operare care activează în infrastructura rutieră, feroviară şi de apă, în parteneriat cu firma de planificare, proiectare, consultanţă şi management al infrastructurii, Search Corporation, semnează cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere un contract de 3,8 milioane de euro pentru supervizarea activităţilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor pentru tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Piteşti, serviciile incluzând şi perioada de garanţie a lucrărilor.

Citește și:Grindeanu, despre Drumul Expres Craiova-Pitești: ”Termenele de execuție sunt deja depășite la Tronsonul 1”

Drumul Expres Craiova – Piteşti, Tronson 4, va fi proiectat şi construit între km 89+300 – km 121+115, în zona administrativ teritorială a judeţului Argeş, şi va străbate teritoriile administrative ale localităţilor: Lunca Corbului, Albota, Costeşti, Bratu, Şuşei şi Oarja. Traseul va avea două benzi pe sens, cu o lăţime a platformei de 22 de metri, o lungime de 31,82 km, iar viteza de deplasare a autovehiculelor va fi 120 km/h. Drumul va fi conectat la începutul său cu DN65A şi, la finalul său, cu A1 Bucureşti – Piteşti. Durata totală a contractului este de 160 de luni, supervizarea activităţilor de proiectare fiind pe o perioadă de un an, în timp ce activităţile de execuţie se întind pe doi ani. Perioada de garanţie a lucrărilor este de 10 ani şi 4 luni”, se transmite printr-un comunicat de presă.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *