Lucian Bode: Nu este corect să punem semnul egal între tragedia de la Pitești și restul acțiunilor Poliției Române

de | 19.04.2021 14:46 | Actualitate

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, că nu este corect să fie pus semnul egal între tragedia de la Piteşti şi restul acţiunilor desfăşurate de Poliţia Română, subliniind că răspunderea este individuală.

“Răspunderea este individuală. Nu este corect să punem semnul egal între tragedia de la Piteşti şi restul acţiunilor desfăşurate de către Poliţia Română. Este greşit să generalizăm, pentru că, zilnic, în ţară avem mii de intervenţii ale Poliţiei Române care se desfăşoară corect, în urma cărora sunt salvate vieţi”, a spus Bode, într-o conferinţă de presă, la finalul şedinţei conducerii PNL.

CITEȘTE ȘI Unul dintre polițiștii reținuți după intervenția care a condus la moartea unui bărbat, implicat în mai multe scandaluri

Ministrul de Interne a subliniat că este “regretabil” ce s-a întâmplat la Piteşti, iar orice misiune încheiată “tragic” este “o palmă dată sistemului de ordine şi siguranţă publică”.

“Este regretabil ceea ce s-a întâmplat, vineri, în timpul intervenţiei poliţiştilor, când un om şi-a pierdut viaţa. Pentru mine, ca ministru al Afacerilor Interne, orice misiune încheiată tragic este o palmă dată sistemului de ordine şi siguranţă publică, care zdruncină încrederea românilor în această instituţie fundamentală în stat, care este Poliţia Română. Filmul evenimentelor îl cunoaşteţi, nu îl reiau. Este o anchetă penală în curs, s-a început cu cercetarea faptelor, in rem, legat de ucidere din culpă, iar acum vorbim de o acuzaţie a procurorilor – lovituri cauzatoare de moarte. Sunt doi poliţişti reţinuţi, cu propunere de arestare pentru 30 de zile. Cei vinovaţi vor plăti, iar un lucru să fie foarte clar – fiecare răspunde pentru faptele sale”, a afirmat ministrul Lucian Bode.

CITEȘTE ȘI Doi polițiști au fost reținuți în cazul bărbatului care a murit sufocat în urma intervenției

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii