Web Analytics

Unul dintre polițiștii reținuți după intervenția care a condus la moartea unui bărbat, implicat în mai multe scandaluri

de | 19.04.2021 11:11 | Actualitate

Doi poliţişti au fost reținuți duminică, după ce raportul medico-legal a indicat “moarte violentă”, în cazul bărbatului de 63 de ani care a intrat în conflict cu forţele de ordine, în Autogara de Sud din Piteşti.
Cei doi poliţişti reținuți duminică sunt Ilie Nicolae Florea şi Daniel Petruţ Drăghici, au dezvăluit pentru Libertatea surse ale anchetei.

Unul dintre cei reținuți, agentul Daniel Drăghici, cel care l-a trântit pe bărbatul din autogară la pământ, a fost detaşat la Poliţia Piteşti din Ialomiţa, la începutul acestui an. Detaşarea a fost decisă după ce Drăghici a fost implicat în mai multe scandaluri. În anul 2018, agentul era prezentat drept eroul zilei după ce a prins în flagrant un escroc in timp ce înșela un bătrân prin metoda Accidentul.

Ancheta autorităților a arătat în final că Daniel Drăghici furase circa 8000 de lei din banii plătiţi de victimă. L-au dat de gol achiziţiile costisitoare făcute imediat după operaţiunea flagrantului, mai exact un laptop. La momentul respectiv, Parchetul de la lângă Tribunalul Argeș a demarat o anchetă, băiatul ajungând la Poliția Țăndăriei (județul Ioalomița). Și aici au existat nereguli, Daniel Drăghici fiind sancționat cu 20% din salariu.

În final a fost mutat disciplinar la IPJ Argeș, la Secția 4 de Poliție Pitești. Acum este cercetat pentru lovituri cauzatoare de moarte.

CITESTE SI UPDATE/Declarațiile medicului legist și concluziile autopsiei în cazul bărbatului pus la pământ de polițiști

CITESTE SI Bărbatul din Pitești a murit „din cauza nepregătirii polițiștilor”, susține un sindicalist din Poliție

 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii