Web Analytics

Doi polițiști au fost reținuți în cazul bărbatului care a murit sufocat în urma intervenției

de | 18.04.2021 21:22 | Actualitate, Dezvăluiri

Doi polițiști au fost reținuți duminică pentru 24 de ore, după cazul din Pitești în care un bărbat a murit în urma intervenției poliției. Bărbatul a fost trântit la pământ în cadrul unei intervenții și a murit asfixiat din cauza presiunii pe care polițiștii au pus-o asupra sa.

Procurorul-șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș a făcut anunțul duminică seara, printr-o conferință de presă: ”Reținerea a fost dispusă pentru 24 de ore pentru agenții de poliție, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de purtare abuzivă și loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. S-a schimbat încadrarea din ucidere din culpă în loviri cauzatoare de moarte. Pentru infracțiunea gravă, loviri cauzatoare de moarte, legea prevede pedeapsa închisorii de la 6 la 12 ani”, a declarat Ștefan Marius Ionel, procurorul-șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, în conferința de presă.
CITEȘTE ȘI UPDATE/Declarațiile medicului legist și concluziile autopsiei în cazul bărbatului pus la pământ de polițiști

Polițiștii sunt cercetați pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte

„Au fost luate în vedere toate probele înregistrate până la acest moment și mă refer aici la cercetarea la fața locului, imaginile surprinse la fața locului, declarațiile martorilor coroborate cu raportul de necropsie care a testat cauza și felul morții”, a mai explicat procurorul-șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.
La audieri, „polițiștii au încercat să ofere variante care țin de exercitarea drepturilor la apărare”, a mai adăugat acesta.

Până în momentul de față au fost audiați trei polițiști și persoanele aflate la locul faptei. Codul Penal prevede o pedeapsă cu închisoare de la 6 la 12 ani pentru lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte, maxime care pot fi majorate cu o treime, în situația comiterii concomitente a infracțiunii de “purtare abuzivă.” În cazul infracțiunii  de ucidere din culpă, sub care fuseseră investigați inițial polițiștii, pedeapsa maximă este de 5 ani.

CITEȘTE ȘI UPDATE/Oficial: Bărbatul abuzat de polițiști a murit asfixiat

CITEȘTE ȘI Bărbatul din Pitești a murit „din cauza nepregătirii polițiștilor”, susține un sindicalist din Poliție

 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Dna Solomon Bianca, dl. Stefan Marius Ionel este prim-procuror, nu procuror-sef al Parchetului de pe langa Tribunalul Arges.