Web Analytics
scris sâmbătă, 10.02.2024

Lovitură pentru proiectul Pădurea Trivale-parc. Tribunalul Vâlcea anulează hotărârea de la Pitești

Vineri, 9 februarie, Tribunalul Vâlcea a admis acțiunea prefectului Radu Perianu și a anulat hotărârea Consiliului Local Pitești dată în august 2023, prin care Pădurea Trivale să devină pădure-parc. Detalii, AICI. Sentința instanței nu este definitivă și poate fi atacată în 15 zile.

Lovitură pentru proiectul Pădurea Trivale-parc. Tribunalul Vâlcea anulează hotărârea de la Pitești

„Tribunalul Vâlcea a admis, ieri, cererea de chemare în judecată a Instituției Prefectului județului Argeș prin care s-a solicitat anularea Hotărârii de Consiliu Local Pitești care declara Pădurea Trivale- pădure-parc și abroga hotărârea prin care municipalitatea cerea Guvernului să o declare arie protejată.
Deși PNL Pitești, sub conducerea lui Mihai Coteț, a susținut declararea Pădurii Trivale arie protejată, PSD s-a încăpățânat și a nesocotit voința a 10.000 de piteșteni care au cerut finalizarea demersurilor pentru declararea Pădurii Trivale – arie protejată.

Astfel, Cristian Gentea și echipa sa au vrut să o transforme în parc. Iată însă că, la cererea prefectului, instanța de judecată a anulat hotărârea respectivă.

În aceste condiții, facem un apel la Cristian Gentea și la consilierii PSD să lase în pace pădurea piteștenilor. Să nu atace hotărârea instanței de judecată și să o lase să rămână definitivă.

Să înțeleagă faptul că piteștenii vor Pădurea Trivale și nu Câmpia Trivale, cum vrea PSD.

Decizia privind Pădurea Trivale trebuie să fie luată în funcție de voința cetățenilor, nu în funcție de interesele de grup”, a transmis prefectul Radu Perianu.

Citește și De ce la Piteşti nu se poate, domnilor Coteţ şi Mihăilescu? Ultima oră! La Timişoara, Pădurea Verde se transformă în pădure-parc: nu se va betona sau asfalta niciun metru pătrat – lucrările vor fi minim invazive

Citește și Primarul de Buzău a trecut exact prin ce trece primarul Gentea la Piteşti: „Pădurea-parc e singura şansă de a salva Trivalea”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *