Web Analytics
scris luni, 09.10.2023

Transformarea Pădurii Trivale în pădure-parc a fost atacată în instanță

Prefectul Radu Perianu a declarat, luni, 9 octombrie, că Hotărârea Consiliului Local Pitești pentru ca Pădurea Trivale să devină Pădure-parc a fost atacată în instanță.

Transformarea Pădurii Trivale în pădure-parc a fost atacată în instanță

„Unul dintre motive este nerespectarea procedurii privind transparența decizională prevazută de Legea 52/2003 și Hotărârea de Guvern nr. 831/2022, procedură care este obligatorie. Este foarte clar că există un interes public major în ceea ce privește soarta Pădurii Trivale. În spațiul public au fost diverse manifestări și au fost exprimate două puncte de vedere diferite, unii dorind arie protejată, iar o altă parte, pădure-parc. Foarte mulți piteșteni și-au exprimat public nemulțumirea cu privire la decizia Consiliului Local Pitești.

Citește și De ce nu se poate la fel şi în Trivale? La Călimăneşti, un primar liberal face tot pădure-parc, dar n-a avut nicio opoziţie, cum i se întâmplă lui Gentea cu unii PNL-işti

De asemenea, Primăria Pitești a avut o atitudine ezitantă, o dată în 2019 a votat pentru arie protejată, iar în 2023 a votat pentru pădure-parc, iar de la vârful administrației am avut o poziție exprimată public „n-am știut ce am votat”. Foarte mulți piteșteni au spus că o dezbatere, în adevăratul sens al cuvântului, nu a fost făcută, decât după votul din Consiliul Local, ceea ce este adevărat. De aceea, cred că acesta este un subiect unde dezbaterea cu argumente și de o parte și de cealaltă trebuie să aibă loc pentru că soarta Pădurii Trivale ne interesează pe toți, ca piteșteni, ce se întâmplă cu ea și, mai ales, ne dorim să ne bucurăm de ea cât mai mult. Această hotărâre de consiliu local este una extrem de importantă pentru orașul Pitești. Acest subiect trebuie tratat serios, trebuie tratat în discuții directe cu oamenii, într-un cuvânt trebuie respectată procedura transparenței decizionale.

Citește și Rafila: „României i s-a redus suma din fondurile nerambursabile cu mai mult de 2 miliarde de euro”

Prin urmare, având în vedere aceste motive, dar și altele, am luat decizia de a ataca în instanță Hotărârea Consiliului Local Pitești. Cred că atacarea acestei hotărâri dă ocazia respectării procedurii privind transparența decizională care vorbește despre consultarea cetățenilor, iar acest lucru este benefic pentru piteșteni și pentru orașul Pitești, implicându-i pe toți pentru a emite o opinie referitoare la acest subiect. Așa încât Consiliul Local să poată promova o hotărâre care să aibă la bază voința cetățenilor”, a transmis prefectul județului Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *