Web Analytics

Locuitori din Roșia Montană, evacuați de urgență din cauza unei fisuri la barajul lacului Tăul Mare

de | 2.10.2022 09:03 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Autorităţile din judeţul Alba au emis, în noaptea de sâmbătă spre duminică, mesaje Ro-Alert prin care solicită populaţiei din avalul barajului Lacului Piscicol Tăul Mare să părăsească zona, după ce s-a constatat o avarie la golirea de fund a barajului.
”Pentru protecţia populaţiei aflată în proximitatea barajului, în cadrul şedinţei Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă a fost dispusă măsura evacuarii preventive a localnicilor din avalul Lacului de acumulare Piscicolă Tăul Mare. Relocarea cetăţenilor va fi temporară în spaţiile puse la dispoziţie de autorităţile locale, iar transportul acestora se va realiza cu mijloace proprii sau ale autorităţilor locale şi ale ISU Alba (7 microbuze). La nevoie, aceste mijloace vor fi suplimentate cu autoturisme ale operatorilor economici de transport din zonă. Spaţiile identificate pentru cazarea localnicilor se află la internate şcolare şi săli de sport din oraşul Abrud şi oraşul Cîmpeni, cu o capacitate de cazare totală de aprox. 400 de persoane.”

Citește și: Guvernul va mări pensiile și salariul minim de la 1 ianuarie 


Conform IGSU, în zona Lacului Piscicol Tăul Mare au fost trimise două autocamioane de intervenţie dotate cu motopompe remorcabile de mare capacitate fiecare 10.000 litri pe minut, două autospeciale 4×4 cu capacitate mărită de trecere, două microbuze de transport, precum şi 43 de ofiţeri şi subofiţeri şi soldaţi aparţinând ISU Alba. În zonă a fost dislocat personal de la poliţie şi jandarmerie pentru asigurarea ordinii publice şi a celorlalte măsuri specifice.
Totodată, din ordinul inspectorului general al IGSU, a fost suplimentată resursa de intervenţie cu alte 4 motopompe de mare capacitate din judeţele Bihor, Cluj, Hunedoara şi Mureş, precizează IGSU.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *