Lista promisiunilor ratate de ministrul Justiției, Stelian Ion. Cea mai răsunătoare: închiderea MCV

de | 4.07.2021 21:53 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

În ianuarie, noua guvernare anunța entuziasmată că va reuși să scoată România de sub monitorizarea specială a Uniunii Europene, prin MCV, și astfel ni se va deschide calea spre primirea în spațiul Schengen. Între timp, la 8 iunie, a sosit raportul MCV al Comisiei Europene. Sec.

„Astăzi, Guvernul a adoptat Memorandumul pentru finalizarea MCV. Ne-am asumat, în programul de guvernare, îndeplinirea acestor criterii esențiale pentru statul de drept din România.

Ulterior, finalizarea MCV va veni ca o consecință a eforturilor noastre concretizate“, declara ministrul Justiției, useristul Stelian Ion. Printre altele, el anunța că proiectele legilor justiției vor fi aprobate de către Guvern până la sfârșitul lunii aprilie 2021. Nu au fost aprobate nici azi.

Citește și: Scandal și circ la alegerile de la PNL Pitesti. Taberele Coteț și Tofan se acuză una pe alta ca fură alegerile

Între timp, la 8 iunie, a sosit raportul MCV al Comisiei Europene, care a pus capăt entuziasmului privind ridicarea rapidă a monitorizării sau primirii în Schengen.

„Comisia așteaptă cu interes ca autoritățile române să transpună acest angajament în măsuri concrete, legislative și de altă natură“, se arată în raportul de la Bruxelles.

Citește și: DSP Argeș: Nu sunt motive de îngrijorare în privința transmiterii comunitare a tulpinii Delta în România

O situație specială este cea a infractorilor care fug peste hotare și pe care România nu-i recuperează, dar această chestiune nu figura în programul de guvernare, iar Justiția împarte responsabilitatea și cu alte structuri ale statului.

Citește articolul integral în Newsweek România, membru în platforma Presshub

Distribuie!

Articol scris de Cristian Vasile

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Ziua Unirii Principatelor, marcată la Mioveni
Ziua Unirii Principatelor, marcată la Mioveni

În fiecare an, la 24 ianuarie, românii sărbătoresc Unirea Principatelor Române din anul 1859, realizată sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, un act de voință politică al liderilor din cele două principate românești (Moldova și Țara Românească) și prima...