Lista drumurilor din județ finanțate de Consiliul Județean Argeș

de | 17.06.2015 12:08 | Actualitate

La conferința de presă săptămânală a Consiliului Județean Argeș, președintele Florin Tecău a prefațat situația drumurilor din Argeș la care s-au început lucrările de asfaltare și reabilitare sau la care urmează să se execute aceste lucrări. În cele ce urmează, vă prezentăm lista cu drumurile din județ care se află în atenția Consiliului Județean Argeș, informații ce ne-au fost precizate de președintele Florin Tecău:
„Mozăceni-Izvoru-Bârla s-a asfaltat anul trecut doi km, urmează anul acesta încă doi km de asfaltat. Sunt opt kilometri în total.

Stolnici-Costești, drum vechi cerut de oameni. Încercăm să-l pietruim, el trebuie asfaltat.

Albota-Poiana Lacului, drum ce a fost distrus din cauza ruperii podului și trebuie realizat anul acesta. În hotărârea de Consiliu de săptămâna viitoare se finanțează lucrările pentru acest drum, începând cu reparațiile de la Albota și în iulie urmează să facem 3 km la Poiana Lacului.

Drumul de la Băbana unde s-a făcut doi km anul trecut și au mai rămas doi km, urmând să se aloce banii pentru această lucrare în ședința CJ Argeș de săptămâna viitoare.

Bradu-Costești, jumătate este asfaltat, urmează cealaltă jumătate. Este trecut în lista de investiții.

Drumul de la Popești, unde există o situație hilară deoarece o firmă care a câștigat licitația acum câțiva ani de zile, a venit și a asfaltat doar pe un sens de drum, jumătate din drum. Am cerut rezilierea contractului.

Pe partea Leordeniului este un drum început de anul trecut și va fi finalizat acum.

Dragoslavele-Stoenești se lucrează la el și sper să fie finalizat până la sfârșitul anului.

Podul de la Vulturești, se semnează contractul, studiul de fezabilitate a fost făcut. O să fie scos la licitație pentru a ne apuca de lucrare.

Valea Mare-Mioveni, lucrare finalizată în 2008. Acum se lucrează la canalizare pentru a nu exista ulterior probleme.

Drumul Sticlelor din Ștefănești este în atenție. Se vor aloca bani în trimestrul III și IV. Se va aloca 5 miliarde de lei vechi începând cu săptămâna viitoare.

Se mai lucrează acum la drumul care face legătura între Schitul Golești și Câmpulung. Este vorba de 800 de metri.

Drumul care face legătura între Câmpulung și Bughia are finanțare, este pe listă și se lucrează la el.

Alunecările de teren pe care le-am preluat pe drumul Mușătești-Brăduleț. Sunt două alunecări mari pe care încercăm să le reabilităm cât de cât și de la anul să facem proiectul.

Drumul Piscani-Domnești-Nucșoara unde sunt două alunecări pe care le avem în studiu și se lucrează la întreținerea lor anul acesta, iar la anul vor fi întreprinse în planul de finanțare.

La Sălătrucu există un drum, drumul Carelor între Valea Danului-Șuici-Sălătrucu și iese în Vâlcea. Acum câțiva ani a fost preluat de Consiliul Județean. S-a propus președintelui Companiei Naționale să preia drumul. Vom face o vizită și vom vedea dacă e posibil să reabilităm drumul.

Mai există alocate sume de bani la două alunecări de la Cotmeana care trebuie realizate prin piloni, urmând să se înceapă la ele de săptămâna viitoare”, a declarat președintele CJ Argeș, Florin Tecău.

Alex Vlaicu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii