Web Analytics

Liderul Sindicatului Dacia, Viorel Ungureanu: “Negocierile pe tema salariilor au fost destul de dure”

de | 15.12.2021 11:32 | Actualitate, Economie

Negocierile privind salariile angajaților Dacia au fost finalizate săptămâna trecută. În urma negocierilor pentru noul contract colectiv de muncă, Sindicatul Autoturisme Dacia a obținut atât creșteri salariale, cât și prime pentru rezultatele din 2021. Întrebat despre cum au decurs negocierile de anul acesta, președintele S.A.D., Viorel Ungureanu, a recunoscut că procesul de negociere a fost dificil.

”În contextul economic actual, negocierile au fost destul de dure, dar am avut o abordare directă privind acest subiect” – aceasta este declarația liderului S.A.D. pentru „Jurnalul de Argeș”.
Astfel, angajații de la Dacia urmează să primească sume brute de 400 de lei, ce vor fi acordate în două tranșe: 300 de lei în luna ianuarie, iar 100 în luna iulie.

Referitor la protestele ce au avut loc săptămâna trecută în cadrul uzinei, Viorel Ungureanu confirmă că au fost, într-adevăr, pe tema negocierilor, însă au fost unele organizate: „A fost o adunare generală, ceva organizat, nu un protest spontan. Avem în program ca o dată pe lună Uzina Dacia să oprească activitatea pentru informarea muncitorilor sau dezbaterea problemelor”, explică liderul de sindicat.

Citește și Liderul SAD, Viorel Ungureanu: „Din cauza pandemiei, stocurile au fost epuizate, cu greu se vor reface pentru a mai putea lucra la capacitate maximă”

Citește și Exclusiv. Interviu cu noul lider al Sindicatului Dacia / Viorel Ungureanu: „Am înţeles că şi în luna martie producţia va fi oprită la Dacia pentru câteva zile”


Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii