Web Analytics

Liderul SAD, Viorel Ungureanu: „Din cauza pandemiei, stocurile au fost epuizate, cu greu se vor reface pentru a mai putea lucra la capacitate maximă”

de | 10.09.2021 10:04 | Actualitate, Dezvăluiri

Circa 11.000 de salariați de la Dacia au intrat în șomaj tehnic și vor fi plătiți cu 85%, conform contractului colectiv de muncă, după ce uzina de la Mioveni și-a întrerupt, din nou, activitatea.
„În perioada 2-10 septembrie, producția de la Dacia s-a oprit pentru cinci zile. Circa 10.500-11. 000 de salariați sunt în șomaj tehnic din cauza lipsei de componente electronice”, ne-a confirmat liderul Sindicatului Automobile Dacia, Viorel Ungureanu, contactat telefonic.

Totuși, doar la Vehicule s-a oprit activitatea total, la zona Mecanică se lucrează.
Criza de componente de la Dacia Mioveni nu este una singulară. „Este la nivel internațional, pentru că avem cam aceiași furnizori. Principalii furnizori pentru aceste componente sunt din Malaysia și Thailanda. Și, din cauza pandemiei, stocurile au fost epuizate, cu greu se vor reface pentru a mai putea lucra la capacitate maximă”, a explicat Viorel Ungureanu.

Citește și Primul interviu amplu cu noul lider al Sindicatului Dacia, Viorel Ungureanu: „Nu-mi place sintagma «gulere albastre, gulere albe». Vreau să reprezint corect toate categoriile profesionale”

Decizia de întrerupere a activității a produs îngrijorarea în rândul angajaților. „Oamenii sunt îngrijorați, văd ce se întâmplă la nivel mondial, mai ales în Renault. Au văzut ce decizie a luat pentru uzinele din Spania, s-au oprit și pentru 60 de zile. Un semn bun pentru noi ar fi că am înțeles că, dacă vor mai găsi piese, vor direcționa cu prioritate către uzina de la Pitești”, a mai spus liderul Viorel Ungureanu.
De la începutul anului, activitatea fabricii de la Mioveni a fost oprită de mai multe ori, tot din cauza lipsei componentelor electronice.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii