Web Analytics

Liberalul Narcis Sofianu: „Mă îngrozesc cu gândul la ce vrăji mai face administraţia locală din Piteşti”

de | 5.11.2015 17:47 | Politica si Administratie

În cadrul conferinţei săptămânale de presă a PNL Argeş, consilierul judeţean Narcis Sofianu a criticat faptul că Primăria Piteşti cheamă la dezbaterile publice angajaţii din propriile structuri şi nu cetăţenii reali din cartiere sau oamenii care lucrează în mediul privat, cărora nu le e frică pentru locul lor de muncă şi care au curajul să îşi spună părerea.
„Se fac tot felul de investiţii din acestea megalomane, tot felul de planuri nebuneşti fără a-i întreba pe locuitorii reali din zonă. Nu e dezbatere publică să-ţi chemi subordonaţii şi să-i pui să bată din palme ca focile de la circ. E clar că ălora le e frică de tine, că tu eşti mare la primărie. Mi se pare imoral. Aşa s-a făcut Piaţa Smârdan, unde zac pe veci milioane de euro şi mai intră doar femeia de servici, mai scuipă o sămânţă şi apoi tot ea face curăţenie. La Ceair, unii oameni nici nu mai ştiu că există etaj. Ba da, există etaje în care sunt îngropaţi câteva milioane de euro, bani europeni. Şi când a fost vorba să facă nişte parcări supraetajate sau nişte terenuri de fotbal, că sunt mai puţine decât erau pe vremea noastră, a comuniştilor glorioşi sau locuri de joacă, nu sunt bani. Dar să bagi milioane în investiţii la care nu mai vine nimeni să deschidă uşa, cu preţuri de super penthouse-uri de Bucureşti, aproape 1000 de euro pe mp construit, asta numai aşa e posibil, prin faptul că nu s-a făcut consultare şi dezbatere publică pe aceste proiecte”, a declarat Sofianu.
Consilierul judeţean şi-a mai exprimat nemulţumirea şi faţă de pasajele rutiere supraterane pe care Primăria Piteşti intenţionează să le construiască în viitorul apropiat cu bani de la UE, comparând aceste pasaje cu un… aeroport de OZN-uri.
„Mă şi îngrozesc cu gândul la ce vrăji mai face administraţia locală, ce vor să mai facă. A fost o chestie din asta care seamănă cu un fel de aeroport de OZN-uri. Nu i-am înţeles foarte bine utilitatea. Mi se pare o construcţie care îi va stresa foarte tare pe locatarii din zonă. Am înţeles că va fi un super-pasaj pietonal cu 5 sau 6 urcări şi tot atâtea coborâri. Nu ştiu dacă e cea mai bună soluţie. Avem deja două pasaje pietonale făcute acum nu ştiu câţi ani. Plouă în ele. Poate nu e vina administraţiei locale, ci a constructorului. Dar să nu ai tu o trecere de pietoni pe I.C. Brătianu, pretinzând că ai două pasaje pietonale… Pe un kilometru şi jumătate toată lumea traversează la ghici. Păi care este ideea? Să treci prin pasaj şi să vezi tricoul din Turcia, să vezi fustiţa, să existe vânzare”, a mai adăugat Narcis Sofianu.
I.H.B.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii