Web Analytics

Lemne transportate cu mașina de gunoi, în Argeș. Amendă de 5000 de lei

de | 19.02.2021 12:28 | Actualitate

În ziua de 18 februarie a.c., poliţiştii argeşeni au acţionat pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos. Au fost depistați 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 45 de ani, care au tăiat sau transportat material lemnos pe drumurile publice, cu atelaje sau autoutilitare, fără documente legale.

Unul dintre cei cinci a fost depistat de polițiștii din cadrul secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș. Este vorba despre un bărbat de 42 de ani, din Valea Danului, care transporta 6,99 metri cubi lemn foc, de esenţă fag, cu o autospecială de gunoi, fără documente legale de provenienţă şi transport.
„Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010, privind contravenţiile silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat ocolului silvic competent”, a transmis IPJ Argeș.

În total, joi au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, conform Legii 171/2010, în valoare totală de 11.000 de lei, și a fost confiscată cantitatea de peste 8 metri cubi lemn de foc de diverse esenţe, care a fost predată ocoalelor silvice competențe.

Citește și În martie încep lucrările la noul pod de la Dâmbovicioara

 

 

 

 

 

 

 

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii