Web Analytics

Legenda merge mai departe. Primăria a cumpărat brandul „FC Argeş”

de | 21.06.2017 20:53 | Sport

13 01Pe 15 iunie 2017 a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului Local Pitești, în care s-a luat o decizie îndelung așteptată de către iubitorii fotbalului și ai echipei FC Argeș Pitești. Astfel, Consiliul Local a aprobat în unanimitate alocarea sumei necesare pentru achiziționarea brand-ului FC Argeș. S-au început așadar demersurile pentru cumpărarea efectivă a mărcii și pentru transformarea echipei SCM Pitești în FC Argeș Pitești, astfel încât legenda echipei lui Dobrin să meargă mai departe.

Două zile mai târziu, aceleași autorități locale au anunțat că oferta de 660.000 de lei de cumpărare a brand-ului FC Argeș a fost oficial acceptată și că imediat vor începe demersurile de înscriere a echipei de fotbal în noul campionat, cu denumirea FC Argeș. În concluzie, FC Argeș a fost redat piteștenilor, iar în sezonul următor vom avea înscrisă în Liga a II-a echipa marelui Dobrin.

6,6 miliarde de lei vechi a costat doar denumirea, palmaresul fiind la Muzeul Județean

Faptul că FC Argeș a intrat din nou în circuitul fotbalistic de un nivel ridicat este un lucru extraordinar, însă trebuie menționat că autoritățile locale au cumpărat doar denumirea, marca înregistrată la OSIM. Palmaresul, cupele și toată istoria FC Argeș se află la Muzeul Județean Argeș, acestea fiind donate de către administratorul judiciar încă de acum câțiva ani de zile. În concluzie, noul FC Argeș se va clădi pe tot ce înseamnă SCM Pitești și ne referim atât la partea umană, cât și la cea materială. Singurul lucru care se adaugă este așadar denumirea de FC Argeș. Până și culorile alb-violete sunt preluate tot de la SCM. Până la urmă demersurile autorităților locale, în rândul cărora primarul Cornel Ionică a fost vioara întâi, au fost încununate de succes, iar FC Argeș poate continua de acum, o istorie de peste 60 de ani.

Sediul și cantonamentul clubului au rămas la Penescu

13 PenescuFaptul că cea mai mare parte a banilor pentru brand vor achita datoriile făcute de Cornel Penescu este un lucru foarte bine știut de iubitorii fotbalului argeșean și asta pentru că Finanțele Publice Argeș sunt, în acest dosar, creditorul majoritar. Această instituție nu face altceva decât să recupereze creanțele fostei firme administrate de familia Penescu. Lăsând însă la o parte acest aspect, nu putem să nu observăm că tot autoritățile locale piteștene au fost cele care au pierdut cel mai mult. Pe lângă această „răscumpărare” a brand-ului, Piteștiul și FC Argeș au rămas în prezent fără sediul din centrul orașului și fără cantonamentul din Trivale, aceste imobile fiind și acum controlate inexplicabil de familia Penescu. Poate că fiecare demers își are timpul lui și, în cele din urmă, tot administrația publică locală va face lumină și în acest caz. Hai FC Argeș!

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii