Laborator de analize medicale ultramodern la Spitalul de psihiatrie „Sf. Maria” Vedea

de | 20.02.2020 13:10 | Politica si Administratie

Pe 13 februarie, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, alături de consilierul pe probleme de Sănătate, dr. Anci Ionescu, a efectuat o vizită de lucru în comuna Vedea, unde de acum funcționează un nou laborator de analize medicale, ce aparține Spitalului de psihiatrie „Sf. Maria” Vedea.
Noul laborator de analize medicale funcționează într-un spațiu reabilitat în totalitate, în clădirea Dispensarului Vedea, și dispune de aparatură medicală modernă, de ultimă generație: analizor automat de hematologie, analizor automat biochimie, analizor imunologie, analizor semiautomat pentru stripuri de urină, incubator microbiologie, coagulometru semiautomat, hotă cu flux de aer laminar, microscop optic, autoclave, precum și de personal de specialitate profesionist.
Finanțarea pentru dotarea acestui spațiu cu mobilier specific și cu aparatură de laborator performantă, în valoare de 194 mii lei, a fost asigurată atât de la bugetul de stat, cât și din bugetul Consiliului Județean Argeș.

”Laboratorul nu mai fusese modernizat de peste 20 de ani”

“Acest laborator nu mai fusese modernizat și dotat de peste 20 de ani. Beneficiarii acestor servicii sunt în prezent pacienții spitalului, efectuându-se lunar aproximativ 2600 de analize de laborator, urmând ca în cursul anului 2020, după parcurgerea etapelor în vederea acreditării RENAR (ISO 15189) și încheierea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate Argeş pentru servicii medicale – specialităţile paraclinice, laboratorul Spitalului „Sf. Maria”” Vedea să poată deservi și pacienții celor cinci cabinete medicale de medici de familie din localitățile Vedea și Poiana Lacului, aproximativ 10.000 de locuitori. Și prin această investiție ne-am dorit să aducem serviciile medicale mai aproape de pacienți.”, a precizat președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.
Reabilitarea dispensarului s-a făcut în colaborare cu Primăria comunei Vedea, beneficiind de sprijin financiar de la Consiliul Județean Argeș. “Pentru această investiție finanțarea a fost 100% de la Consiliul Județean Argeș. Sunt foarte mulțumit de felul cum am colaborat cu Consiliul Județean Argeș pe acest obiectiv, o realizare importantă pentru comunitatea noastră”, a punctat primarul Niculae Dochinoiu.
Marian Staicu

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii