Rucărenii plâng după vremurile de altădată, în care fostul primar Titi (Flocea) Ghica îl avea în curtea casei, ca naş al fiicei sale, pe fostul premier Petre Roman. De ceva vreme, la Rucăr s-a deschis un laborator de cofetărie, unde specialitatea casei este prăjitura Petre Roman, o delicatesă cerută de piaţa locală. Reţeta este secretă atâta vreme cât laboratorul de cofetărie, situat pe Lunca Rucărului, este singurul care prepară această delicatesă făcută pe bază de comandă specială. Mai în glumă, mai în serios, prăjitura este preferată mai mult de femei, la claca de seară, când îşi amintesc cu nostalgie de faptul că pe uliţele Rucărului se plimba odinioară Petre Roman, bărbatul care le-a luat ochii şi acum le îndulceşte doar amintirea. „Tatăl meu era înnebunit după Petre Roman, dar ştiind că şi femeile erau înnebunite după el m-am gândit că pot face o prăjitură cu acest nume. Practic, delicatesa este o foaie de bezea cu zahar caramelizat, un strat de cremă de vanilie cu multă coajă de lămâie şi, deasupra, un alt strat de bezea ţinută la abur”, ne-a prezentat o parte din secretul prăjiturii Petre Roman, chiar Manuela Brănescu, proprietara laboratorului de cofetărie. (Ioana Ştefan)

Uniunea Transportatorilor: România, printre ţările europene cele mai afectate de criza şoferilor profesionişti
România este printre ţările europene cele mai afectate de criza şoferilor profesionişti având...
30.03.2023 20:47
0 Comentarii