Web Analytics

La Piteşti s-a impus o nouă probă la examenul auto: iei permisul dacă nu faci pe tine

de | 18.02.2016 09:59 | Actualitate

Să susții examenul pentru permisul auto la Pitești a devenit o adevărată aventură cu conotații penibile și chiar traumatizante pentru aspiranții la statutul de șofer și asta nu din cauza vreunei exigențe ieșite din comun a examinatorilor, oamenii sunt chiar corecți, ci din pricini mai degrabă … fiziologice. Mai mulți instructori auto ne-au semnalat o situație de-a dreptul inadmisibilă pentru un oraș ale cărui instituții publice ar trebui să lucreze în stil european, anume lipsa toaletelor pentru cei care susțin atât proba scrisă, „Sala”, cât și cea de traseu, „Orașul”. Astfel, pe lângă emoțiile inerente unui examen, cursanții mai au de învins încă un stres, acela de a nu se scăpa pe ei, mai ales în lunile de iarnă.

La Bancorex se face pipi în parcarea supraterană, la Stadion printre mașini

La Bancorex, acolo unde este sediul Serviciului Permise și unde se stă la rând pentru depunerea dosarului și pentru susținerea probei de legislație rutieră nu există decât o singură toaletă, cea a instituției, în care nu este permis decât accesul propriilor angajați. Lucru absolut normal pentru că nu poți transforma toaleta unei instituții în WC public. În aceste condiții și în lipsa unui astfel de loc în împrejurimi cei care nu se mai pot abține au trei variante: fie merg în parcarea supraterană din spate și se ușurează acolo, fie pleacă acasă și ratează examenul, fie se scapă pe ei. În parcarea stadionului de unde se pleacă pentru proba de traseu aceeași situație, diferența fiind că aici unii mai iuți de picior dau o fugă până în cimitir în timp ce cei prea prididiți ca să mai poată face asta rezolvă problema direct printre mașinile de școală. Pitești, România, 2016, nu Zimbabwe, nu Evul Mediu.

Mihai Oprescu: „Voi căuta să rezolv această problemă”

Prefectul județului, Mihai Oprescu, cel în subordinea căruia se află insituția în cauză ne-a declarat următoarele: „Într-adevăr situația nu e deloc în regulă și o cunosc. În spațiul acela noi suntem chiriași, a fost al nostru dar alți prefecți înaintea mea au considerat că e mai bine să-l cedeze Consiliului Județean. Am încercat să-i mut cu examenul la Casa Sindicatelor sau chiar în sala mare a Consiliului Județean, dar nu se poate. Voi încerca să rezolv această situație neplăcută, chiar azi (n.r. luni, 15 februarie) voi discuta cu domnul primar Pendiuc. Fie punem niște eurotoalete, fie găsim altă soluție. Vă asigur că vom găsi o soluție!”
Florin Silvestru

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii