Web Analytics

La Pitești, între 17 și 21 aprilie 2022, la OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE LIMBA ENGLEZĂ s-a scris o poveste fără pereche

de | 22.04.2022 22:11 | Actualitate, Cultură

Și a fost o poveste frumoasă …

                        La Pitești, între 17 și 21 aprilie 2022, la OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE LIMBA ENGLEZĂ s-a scris o poveste fără pereche. O poveste în care Feții-Frumoși și Ilenele Cosânzene au fost elevii din toată țara, de la clasele VII-XII.

Citește și: Virgil Diaconu: „Biblia literară”

                       Și cum putea oare să fie mai potrivit decât ca acest eveniment să se desfășoare în luna în care îl sărbătorim pe Shakespeare?! Identificându-se cu Elena, Hermina sau Demetrius din Visul unei nopți de vară, cu Prospero sau Miranda din Furtuna, cu Balthazar sau Lorenzo din Neguțătorii din Veneția, olimpicii naționali au interpretat unul din cele mai frumoase roluri din viața lor, acela de participanți la o competiție în care nu au existat învingători și învinși, toți fiind niște câștigători ai unei experiențe de neuitat.

                     Și pentru că poveștile frumoase devin de neuitat numai dacă există o multitudine de factori implicați cu sufletul deschis, parteneri de încredere le-au stat alături (Instituția Prefectului Argeș, Cosiliul Județean Argeș, Primăria Municipiului Mioveni, Primăria Orașului Topoloveni, Primăria Albeștii de Argeș, Primăria Poiana Lacului, Europe Direct Argeș, Pitești), iar sponsori precum Ambasada Statelor Unite, S.C. Intens Prest SRL, Societatea de Geografie – filiala Argeș, Editura Paralela 45, Cofetăria Ribana, Vulturul & Compani SRL, Mioveni, Sonimpex Topoloveni SRL (Magiun Topoloveni), New Design Composite au susținut și recunoscut performanța olimpicilor.

                      Nu trebuie să îi omitem pe cei responsabili de realizarea ”decorurilor” din povestea noastră, școlile din județ prin reprezentanții lor, care le-au dezvăluit taine ale locurilor noastre, călăuzindu-le pașii prin locuri despre care își vor aminti peste timp. Școala unde s-a scris cu adevărat povestea, Școala Gimnazială ”Matei Basarab”, construită asemeni unui labirint al lui Dedal, le-a oferit totuși posibilitatea de a desluși calea spre succes.

Citește și: Poveste adevărată de Paşte, trăită de arhiepiscopul Calinic la Robaia

                      Echipa Inspectoratului Școlar Județean Argeș a oferit coordonatele poveștii, iar elevii au țesut firul narativ, așa cum au știut ei mai bine, rezultatul fiind, de fapt, o continuare a unei povești fără sfârșit.

                      S-a încheiat un capitol, scris în Argeș. La anul, povestea va continua pe alte meleaguri românești, cu o parte din aceiași protagoniști, care sperăm să își amintească cu drag de povestea scrisă în aprilie 2022.

Inspector Școlar General,

Prof. dr. Alina-Ramona MANEA

Să fii ce ești,

Cu fruntea sus să vezi

Doar ce-i frumos şi bun!

Tu fii voinic!

Să fii în suflet un erou!

Să ştii să dai, dar să şi iei la rândul tău! (Sonete, William Shakespeare)

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

3 Comentarii

  1. Ati uitat sa mentionati cazarile mizere in care ne-ați tinut 5 zile (elev cazat la ‘hotel’ dinastia) de unde a trebuit sa ne platim singuri transportul si sa ne cumparam mancare pentru ca mancarea oferita era veche .. nici macar incalzita. Dar felicitari, laudati-va cu povestea pe care ați creat-o (TRAUME pentru elevi)

    Răspuns
  2. Doamna inspector prezintă o realitate paralelă, copiii olimpici care au fost în Pitești au văzut lucrurile altfel și unii din ei chiar au avut curaj să prezinte în presă realitatea trăită de ei. Da, curaj,pentru că cei care spun adevărul sunt ironizați și chiar admonestați, așa cum s-a întâmplat și în 2017, când s-a organizat ONLE tot la Pitești și când fiica mea și alți copii olimpici au avut parte de aceeași experiență urâtă: mizerie, frig și reproșuri din partea ISJ Argeș pentru dezvăluirea în presă a acestor condiții. De ce continuați să organizați aceste olimpiade naționale în județul dv. dacă nu puteți asigura condiții decente? Ca să vă bifați în portofoliu o așa zisă realizare?

    Răspuns
  3. Așteptăm demisia sau demiterea inspectorilor din ISJ Argeș.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *